Σε σοκ βρίσκονται ακόμα οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά του Αλιβερίου στην Εύβοια, όταν είδαν ξαφνικά να περνά μπροστά τους ένα αυτοκίνητο και να «στουκάρει» σε πάγκους, με οδηγό έναν... 92χρονο. Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν η παράσυρση και ο τραυματισμός 5 πολιτών κι ενός 3χρονου παιδιού.
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου (30/09) όταν πλήθος κόσμου έκανε τα ψώνια του στη λαϊκή αγορά. Τότε, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος για άγνωστο λόγο «μπούκαρε» στην περιοχή όπου ήταν στημένοι οι πάγκοι με τα προϊόντα και τραυμάτισε συνολικά 6 άτομα.
Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Σημειώνεται ότι, αρχικά είχε γίνει λόγος για έναν 80χρονο οδηγό, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ΑΤ Αλιβερίου είναι 92 ετών.
Κλείσιμο
Γυναίκα από το Αλιβέρι που έκανε τα ψώνια της την ώρα εκείνη δήλωσε στο evima.gr: «Είμαι σε κατάσταση σοκ. Είδα ξαφνικά ένα Ι.Χ. που οδηγούσε ηλικιωμένος να τρέχει με τρελή πορεία, να πατάει γκάζι και να μπαίνει μέσα στο χώρο που γίνεται η λαϊκή στο Αλιβέρι. Από θαύμα σώθηκα, έκανα στην άκρη και μπήκα κάτω από έναν πάγκο. Το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πολίτες που βρίσκονταν για τα ψώνια τους στη λαϊκή. Ο ηλικιωμένος παρέσυρε όποιον έβρισκε μπροστά, χωρίς να πατάει φρένο, και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ αυτών ένα παιδάκι τριών χρονών».
Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, ο ηλικιωμένος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ από την Αστυνομία, για να διαπιστωθεί αν ήταν μεθυσμένος.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.