Λιμενικό: Πάνω από 60 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν σε Σάμο και Τήλο

Λιμενικό: Πάνω από 60 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν σε Σάμο και Τήλο

Οι 27 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν σε ακινητοποιημένη λέμβρο βόρεια της Σάμου μεταφέρθηκαν σε κλειστή δομή, ενώ οι 34 που διασώθηκαν νοτιοδυτικά της Τήλου μεταφέρθηκαν στην Κώ - Όλοι είναι καλά στην υγεία τους

Collage_Maker-27-Sep-2023-12-53-AM-9401
Τουλάχιστον 61 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το λιμενικό τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα σε Σάμο και Τήλο.

Συγκεριμένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ¨ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ¨ ν. Σάμου, ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή και διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών (24 άνδρες και 3 αγόρια), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Την ίδια ώρα η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, ενημερώθηκε για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Τήλου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε λίγο αργότερα το ανωτέρω ιστιοφόρο με τριάντα τέσσερα (34) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν από το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.


Ειδήσεις σήμερα:

Απείλησαν με σουγιά μαθήτρια σε εργαστήριο σχολείου στο Ηράκλειο και της έσκισαν τη φόρμα


Ολάζουον για Αντετοκούνμπο: «Ακόμα ψάχνει τρόπους να βελτιώνει το παιχνίδι του, αυτό λέει πολλά για εκείνον»


Φίλης κατά Κασσελάκη: Είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης