Απασφάλισε ο Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Απασφάλισε ο Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του. Το κόμμα δεν είναι της Αριστεράς πια» - «Θα δώσω ''μάχη'' στο συνέδριο του κόμματος - «Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας», είπε ο Νίκος Φίλης

filis_43634
Μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στρέφοντας τα πυρά του τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο Νίκος Φίλης στον ANT1

Συμπλήρωσε μιλώντας στον Αnt1 ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε ακόμη «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε «Μεσσιανισμό».

Ακολούθως, ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω την μάχη στο συνέδριο του κόμματος.

Κλείσιμο
Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου» σχολίασε τις πρώτες αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο Νίκος Φίλης.

«Εάν το Νοέμβριο στο συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη. Πάντως δεν είμαι δεδομένος ότι θα είμαι σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», είπε ο Νίκος Φίλης.

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».


Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον επτά νεκροί και εννέα αγνοούμενοι λόγω των πλημμυρών στο Μεξικό - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί σε οικισμό των Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Πέντε τραυματίες

Προς νέα απεργία στο Χόλιγουντ, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων των ηθοποιών βιντεοπαιχνιδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης