Μυλοπόταμος: «Φονιά, είστε όλοι φονιάδες!» - Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το 2021

Μυλοπόταμος: «Φονιά, είστε όλοι φονιάδες!» - Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το 2021

Πυροβολήθηκε από 45χρονο συντοπίτη του λόγω προσωπικών διαφορών - Το χρονικό του εγκλήματος

mylopotamos
Στιγμές μεγάλης έντασης καταγράφηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου εκδικάζεται αυτές τις ημέρες -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- η υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη από έναν 45χρονο συντοπίτη του, τον Ιούνιο του 2022, στο Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Η μεγάλη ένταση καταγράφηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας του κατηγορούμενου, όταν η χαροκαμένη μάνα του 22χρονου ξέσπασε φωνάζοντας «φονιά!», «όλοι είστε φονιάδες!».

Εκτός από τις δύο μητέρες, σήμερα εξετάστηκαν από το δικαστήριο η χήρα και η αδερφή του 22χρονου, αλλά και η σύζυγός του κατηγορουμένου.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν στενοί συγγενείς του θύματος, αλλά και του κατηγορούμενου. Η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί στις 27 Οκτωβρίου.

Οι καταθέσεις

Μεταξύ άλλων, η μητέρα του αδικοχαμένου 22χρονου φέρεται να υποστήριξε ότι η δολοφονία του παιδιού της, ήταν «έγκλημα μελετημένο». Σήμερα κατέθεσε και η χήρα Χαριτάκη που ανέφερε ότι όταν έμαθε ότι ο άνδρας της είναι νεκρός, λιποθύμησε.

Η ίδια κατέθεσε ότι στην περιοχή αποκαλούν τον κατηγορούμενο και την οικογένειά του «τραμπούκους», ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν τους έχει ζητήσει κανείς από την πλευρά του δράστη συγγνώμη. Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου που κατέθεσαν σήμερα, ήταν κι η αδερφή του εκλιπόντος που ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος «κατέστρεψε» με την πράξη του την οικογένειά τους.

Στον αντίποδα, η μητέρα του κατηγορούμενου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι νωρίτερα την επίμαχη μέρα, ο αείμνηστος Χαριτάκης την έβρισε χυδαία, όπως και τον μακαρίτη σύζυγό της (και πατέρα του κατηγορούμενου).

Τόσο η μητέρα του κατηγορούμενου, όσο και η σύζυγός του που επίσης κατέθεσε σήμερα υποστήριξαν πως δεν περίμεναν ποτέ ότι ο 45χρονος θα έκανε αυτό που έκανε. Εξάλλου, και η σύζυγος του κατηγορούμενου φέρεται να ανέφερε ότι ο άνδρας της είχε εξοργιστεί εξαιτίας του ότι ο 22χρονος έβρισε την πεθερά της και τον νεκρό πεθερό της.

Κούγιας: «Εν ψυχρώ έγκλημα από έναν αδίστακτο δράστη»

Από τη μεριά της υποστήριξης της κατηγορίας, βρίσκεται στα Χανιά για την δίκη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προσερχόμενος στο δικαστήριο σε δήλωσή του στο zarpanews.gr, εκτίμησε πως «τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα» και έκανε λόγο για «μια εν ψυχρώ δολοφονία από έναν αδίστακτο δράστη, ο οποίος είχε προετοιμάσει από πριν το έγκλημά του».

Κλείσιμο
«Έχουν πει πάρα πολλά ψέματα στις απολογίες τους όμως εμείς είμαστε βέβαιοι ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να παραπλανηθεί και θα εκδώσει μια δίκαιη απόφαση» σημείωσε ο κ. Κούγιας. Από τη μεριά της η σύζυγος και η μητέρα του θύματος κατέθεσαν πως είχαν δεχτεί απειλές και στο παρελθόν από τον ίδιο δράστη και μάλιστα είχαν κατεθέσει μήνυση σε βάρος του, μετά από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα το περασμένο Πάσχα.

Αλέξης Κούγιας από τα Χανιά για το έγκλημα στον Μυλοπόταμο: Ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία.


Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 12 Ιουνίου του 2022 ο 45χρονος κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο Κώστα στο χωριό Αργουλιό του δήμου Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, οι δύο άνδρες φαίνεται ότι είχαν αρκετές διαφορές και κατά το παρελθόν είχαν έρθει σε σύγκρουση. Ωστόσο, στις 12 Ιουνίου οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε δρόμο του χωριού και καυγάδισαν έντονα. Μετά την λογομαχία και οι δύο έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο 22χρονος πήγε στο σπίτι της αδερφής του και τότε εμφανίστηκε ο 45χρονος με το αυτοκίνητό του και, βγάζοντας το όπλο, τον πυροβόλησε αρκετές φορές. Μάλιστα, τέσσερις σφαίρες τον βρήκαν στην πλάτη με τον 22χρονο να πέφτει νεκρός. Την επόμενη ημέρα ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές και στη συνέχεια προφυλακίστηκε.

Πηγή: neakriti.gr και cretapost.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Αν οι ΗΠΑ τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τα F-16, θα επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο NATO» λέει ο Ερντογάν

Εντονες βροχοπτώσεις σε Φωκίδα και Ανατολική Αχαΐα αναμένονται αύριο - «Γλιτώνει» η Θεσσαλία από την κακοκαιρία Elias

Ο 38χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του - Ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκε πρώτος ο 65χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης