Φωτιά στη Βοιωτία: Συγκινεί ο Μητροπολίτης Γεώργιος για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά - «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Φωτιά στη Βοιωτία: Συγκινεί ο Μητροπολίτης Γεώργιος για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά - «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Με βαριά ανάσα μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τις φλόγες ο Μητροπολίτης Θηβών – Λιβαδειάς και Αυλίδας Γεώργιος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να σώσουν τις εκκλησίες

5952544
Ο Μητροπολίτης Θηβών – Λιβαδειάς και Αυλίδας Γεώργιος ήταν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς στη Βοιωτία και προσπαθούσε μαζί με τους πυροσβέστες και εθελοντές να σώσει το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά.

Συγκινημένος και αναπνέοντας δύσκολα μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τις φλόγες ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο καθώς πρόκειται για τον τόπο του.

«Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όλα τα μοναστήρια και όλοι οι ναοί της Βοιωτίας είναι ο τόπος μου, η πατρίδα μου. Έτσι δεν έκανα τίποτα παρά λίγο από αυτό που έπρεπε».

«Είχα μια ταλαιπωρία. Πήρα διοξείδιο, μου έβαλαν το βράδυ οξυγόνο» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης για το πρόβλημα υγείας που πέρασε μετά από τη μάχη με τις φλόγες.

Κλείσιμο
«Σώθηκαν οι ναοί που είναι το πρώτο. Γύρω γύρω δεν θυμίζει τίποτα τον Όσιο Λουκά που ξέρουμε. Θυμίζει ένα καμένο τοπίο, χιλιάδες πυρσοί μέσα στη μαυρίλα. Μεγάλα καντήλια φώτιζαν, καίγονταν οι κορμοί και όλες οι εγκαταστάσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το Α. Δόξα τω Θεώ σώθηκαν οι ναοί. Κάηκε ένα παλιό κτίριο δίπλα στον ναό, κάηκαν οι αποθήκες και τουαλέτα στη βόρεια πύλη, αγροτικές αποθήκες. Δεν έχει νερό και ρεύμα. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv0l9y2t04nl)
 

Παρακάλεσε μάλιστα να στηρίξουν οι πολίτες τη Μονή για να ξαναγίνει όπως ήταν πριν και να τους δέχεται όλους.
5952740
5952558
 

Σχετικά με την καταστροφή που σημειώθηκε ανέφερε: «Χθες το βράδυ ήταν να εκκενωθούν τα χωριά μας, καίγεται το μεγάλο δάσος, χιλιάδες ελαιώνες. Παρακαλώ αν μπορούν να σωθούν αυτά. Κάηκαν χιλιάδες ελαιόδεντρα. Κινδύνευσαν κι άλλα μοναστήρια. Η Βοιωτία είναι ένα πύρινο μέτωπο».


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλο το πύρινο μέτωπο - Ελπίδα τα εναέρια μέσα

Πάρνηθα: «Έκρηξη» φωτιάς έφερε την αναζωπύρωση - Μάχη να μην περάσει στους Θρακομακεδόνες

Η καταιγίδα «Φραγκλίνος» σάρωσε τη Δομινικανή Δημοκρατία - Ένας νεκρός και ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης