Πρόστιμο επιβλήθηκε στον καθένα από τους δύοΕλληνοκαναδούς οι οποίοι πήγαν το Σάββατο για πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς και χάθηκαν, με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
Συγκεκριμένα, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καθένα από τους δύο 25χρονους Ελληνοκαναδούς, για τους οποίους στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή ελικοπτέρου Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της ΕΜΑΚ Κρήτης, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από δύσβατο σημείο στο φαράγγι της Σαμαριάς.
Πρόκειται για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2022 παρ.4, που αφορά σε παραβάσεις των απαγορεύσεων διέλευσης σε φαράγγια, δάση κλπ, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης λόγω του καύσωνα και ξεκίνησαν το Σάββατο μια επικίνδυνη πεζοπορία, παρακάμπτοντας το κανονικό μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο προς το φαράγγι, ακολουθώντας το μονοπάτι προς Γκίγκιλο, δεδομένης της απαγόρευσης. Κάποια στιγμή θέλησαν να βγουν από μονοπάτι και να κατέβουν προκειμένου να δουν όπως είπαν το ποτάμι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να κινδυνεύσει η ζωή τους.
Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης των πεζοπόρων:
Το My Health F1rst της Eurolife FFH δίνει τη δυνατότητα επιλογής για τη νοσηλεία, με ευελιξία, ξεκάθαρη λειτουργία και κάλυψη που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε περίπτωσης.
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.