Δεν έχει τέλος η ιστορία φρίκης που εξελίσσεται στο ακρωτήρι Χανίων με τον εντοπισμό ενός ανθρώπινου κρανίου στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων καθώς, όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα, εντόπισαν λίγο πριν τις 20.00 και δύο κάτω άκρα.
Η ιστορία που έχει σοκάρει την Κρήτη αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18/7) όταν εργαζόμενοι της επιχείρησης εντόπισαν, κατά τη διαδικασία διαλογής των αναμεμειγμένων απορριμμάτων, ένα ανθρώπινο κεφάλι μέσα σε μία σακούλα.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που κλήθηκε να εξετάσει το εύρημα, πρόκειται πιθανόν για άνδρα ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 30 με 40 ετών. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, το έγκλημα είναι πιθανόν να τελέστηκε το τελευταίο δεκαήμερο. Αυτό δεν είναι σίγουρο καθώς οι μεγάλες θερμοκρασίες είναι πιθανό να έχουν επιταχύνει τις πτωματικές αλλοιώσεις.
Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως η έρευνα στον χώρο πρόκειται να συνεχιστεί για τον εντοπισμό τυχόν περαιτέρω ευρημάτων, ενώ σίγουρο θεωρείται πως θα διερευνηθεί και ποιο είναι το απορριμματοφόρο που μετέφερε τις σακούλες με τα ανθρώπινα μέλη.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξιχνίαση της υπόθεσης παρουσιάζει αυξημένη δυσκολία.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.