Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος - Μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Χαράλαμπο

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος - Μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Χαράλαμπο

Σε σημεία στα ανατολικά και στα βορειοανατολικά από το Λουτράκι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών

loutraki-maketa1
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη (18/7) και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την φωτιά.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.07.2023 στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

18 Ιουλίου 2023


Κλείσιμο
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 19.00 έκλεισε η παλαιά και η νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια της Κορίνθου.

«Κατευθύνεται στα διυλιστήρια η φωτιά»

Εν τω μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της περιοχής. Όπως ανέφερε, η φωτια «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η Εθνική Οδός, ο Προαστιακός, η παλιά Εθνική Οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

loutraki-fotia9


Για την πυρόσβεση είπε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Το πρωί είχαμε μια ισχυρή αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο οι φλόγες παρέμεναν μακριά από σπίτια.

Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες - Λεπτό προς λεπτό οι μάχες με τις φλόγες σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι

Βίντεο: Αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στη Μάνδρα και αυτές ψάλλουν

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκκένωση στον Άγιο Χαράλαμπο Μάνδρας - Αστυνομικοί παίρνουν τα παιδιά στα χέρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης