Για τις δραματικές στιγμές που βίωσε μετά τη σύγκρουση του Intercity 62 με την εμπορική αμαξοστοιχία μίλησε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, εκ των επιζώντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
«Ήταν μια τραυματική, φοβερά άσχημη και οδυνηρή εμπειρία όλο αυτό που ζήσαμε όλοι εμείς που ταξιδεύαμε στο τρένο αυτό και δε θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί ήμουν από αυτούς που επέζησαν ή δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Ήμασταν σε ένα ταξίδι, ένα τρένο που χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος δημιούργησε αυτήν τη μεγάλη τραγωδία», ανέφερε ο κ. Ευθυμιάδης μιλώντας στο Mega.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr2tjv75bkzd)
Όπως λέει ο ίδιος, 10 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση ήταν στο βαγόνι του κυλικείου, το οποίο ήταν γεμάτο με νέους ανθρώπους. Επειδή δεν βρήκε θέση να καθίσει, επέστρεψε στο βαγόνι του, κάτι που τελικά αποδείχθηκε σωτήριο.
«(…) Αυτό που νιώσαμε εκείνη την στιγμή είναι ότι η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπήρξε μετωπική σύγκρουση. Ένας θόρυβος και ένα τράνταγμα. (…) Είναι ανήκουστο το 2023 να έχουμε τέτοιο συμβάν, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», κατέληξε.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;