Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Απεργία συνείδησης» των φαρμακείων αύριο

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Απεργία συνείδησης» των φαρμακείων αύριο

Ποιοι σύλλογοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις

farmakeio-attiki
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΠ) ανακοίνωσε «απεργία συνείδησης» και συμμετοχή των φαρμακοποιών στο εθνικό πένθος από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, κάνουμε απεργία συνείδησης και όχι αιτημάτων. Κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να πληρώσει το μέγεθος της δικής του ευθύνης καλώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να διασφαλίσει στο ακέραιο την ασφάλεια των συγκοινωνιών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΠ.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΦΣΑ) ανακοίνωσε για αύριο τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) ανακοινώθηκε πως αποφασίστηκε ομόφωνα κήρυξη στάσης εργασίας για την Τετάρτη, από τις 11:30 έως τις 14:30. «Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί 'ποτέ ξανά' τέτοια τραγωδία» αναφέρει ο ΦΣΘ και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναφέρει πως ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει και προτρέπει τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Οδύνη στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη - Παρών ο Μητσοτάκης

Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί για τον επιθεωρητή - Έδωσαν άδεια 30 ημερών χωρίς εξέταση


Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης - Είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές και χρέη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης