Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Άρχισαν τα ίδια μετά από χρόνια - Τα έσπασαν στο Σύνταγμα, δείτε βίντεο

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Άρχισαν τα ίδια μετά από χρόνια - Τα έσπασαν στο Σύνταγμα, δείτε βίντεο

Έκαναν την εμφάνισή τους οι «γνωστοί άγνωστοι» - Με μολότοφ άναψαν φωτιές και έκαναν καταστροφές σε καταστήματα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

episodia_syntagma_2xr
Επεισόδια με καταστροφές και εμπρησμούς προκάλεσαν μετά από αρκετά χρόνια κουκουλοφόροι στα πέριξ του Συντάγματος κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα το μεσημέρι για την τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 άτομα.

Το αρχικό κάλεσα είχε γίνει για τις 11:00 και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν πως για το συλλαλητήριο υπήρχε ανταπόκριση από πολίτες. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ανάμεσά τους, παρεισφρήσαν οι λεγόμενοι «γνωστοί – άγνωστοι» οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια.

epeisodia-syntagma-55

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία μιλά για συγκέντρωση 10.000 ατόμων. Όπως σημειώνει, περισσότερα από 200 άτομα «εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα».

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή του Συντάγματος, ομάδες κουκουλοφόρων βρέθηκαν στο συλλαλητήριο αποφασισμένοι να αποσταθεροποιήσουν αφού εξοπλισμένοι με μολότοφ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών ενώ προέβησαν και σε βανδαλισμούς.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στη Λάρισα

Δείτε φωτογραφίες, οι κουκουλοφόροι σε βανδαλισμούς:

episodia_athina___3_
episodia_athina___4_
episodia_athina___5_
episodia_athina___6_
episodia_athina___1_
episodia_syntagma_in

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqyf8xojl9lt)

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

sillalitirio_athina__6_
sillalitirio_athina__5_
sillalitirio_athina__7_


Χαρακτηριστικό είναι ότι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, θυμίζοντας άλλες περιόδους. Σαν να μην έφτανε αυτό άναψαν φωτιές ενώ πυρπόλησαν και έναν μικρό γερανό ο οποίος χρησιμοποιείτο σε έργα στην οδό Πανεπιστημίου θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ρισκάροντας το ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές στις βιτρίνες:

syntagma_vitrines___3_
syntagma_vitrines___1_
syntagma_vitrines___2_




Ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqyeztnl6hbd)


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο, έκαψαν γερανό στην Πανεπιστημίου:

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στη Λάρισα 5

episodia_athina_
epeisodia-syntagma-51
epeisodia-syntagma-53

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqyft7qm39ux)


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, περίπου 10.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών».

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα ένταση επικράτησε νωρίτερα στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κατεβάσουν πανό από τον Λευκό Πύργο με τους οι αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγγνώμη προσωπική, αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Χρυσός και πάλι ο Τεντόγλου!

Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του από την πρώτη στιγμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης