Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Νέα προθεσμία για αύριο έλαβε να απολογηθεί ο σταθμάρχης

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Νέα προθεσμία για αύριο έλαβε να απολογηθεί ο σταθμάρχης

«Προέκυψαν νέα καθοριστικά στοιχεία» λέει ο δικηγόρος του

stathmarxis_anakriti_prothesmia_xr
Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή στις 11:00 ζήτησε και έλαβε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη, που οδηγήθηκε το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η προθεσμία δόθηκε λόγω νέων στοιχείων, που υπήρξαν στη δικογραφία και είναι καθοριστικά για την υπόθεση. 

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

«Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας» είπε ο δικηγόρος του. 


Νέα προθεσμία έλαβε να απολογηθεί ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη


Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει αναλάβει την ευθύνη, στο πλαίσιο που του αναλογεί, ενώ έκανε λόγο για ένα μοιραίο λάθος το οποίο απέδωσε στην κακιά ώρα. Παρότι αρχικά υποστήριξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του συστήματος, λέγοντας ότι το κατάλαβε όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, τελικώς παραδέχθηκε ότι τροχοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Η αποχώρηση του σταθμάρχη από τον ανακριτή
Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ο σταθμάρχης είχε το περιθώριο να αντιδράσει αφού επί 17 λεπτά, φαινόταν ότι τα τρένα κινούνται σε τροχιά σύγκρουσης. Ωστόσο, δεν το αντελήφθη ότι ο ίδιος είχε θέσει την επιβατική αμαξοστοιχία Intercity IC 62 στις ράγες της αντιθέτως ερχόμενης εμπορευματικής αμαξοστοιχίας 63503. Ο Βασίλης Σαμαράς, είχε μπροστά του, στην κονσόλα ελέγχου της κυκλοφορίας, με φωτεινές ενδείξεις, σαφή εικόνα της κατεύθυνσης των συρμών. Όμως, για λόγους που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι, ο σταθμάρχης του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, ο 59χρονος Βασίλης Σαμαράς, δεν κατάφερε να εντοπίσει το σφάλμα του και να επανορθώσει εγκαίρως.




Ειδήσεις σήμερα:

Έσπασαν τη τζαμαρία του καφέ στη Γλυφάδα και πέταξαν μέσα τον εκρηκτικό μηχανισμό - Δείτε εικόνες και βίντεο

Αποσύρεται ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την Επιτροπή του υπουργείου Υποδομών


Σκληρή μάχη δίνει ο 20χρονος που είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης