Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη - Έχουν ταυτοποιηθεί οι 24

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη - Έχουν ταυτοποιηθεί οι 24

Είχαν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι στην Αστυνομία - Προφανώς, ένας επιβάτης δεν έχει αναζητηθεί από τους οικείους του - Ενημερώνονται οι οικογένειες των θυμάτων - 48 νοσηλεύονται, έξι σε ΜΕΘ

treno-tempi_mak
Στους 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56, όπως τόνισε σε επίσημη ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β', Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σε νοσοκομεία βρίσκονται 48 άτομα για νοσηλεία, έξι εκ των οποίων σε ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», σε ειδική μονάδα.

Παράλληλα, η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqw23f6utvjl)


Έχουν γίνει 24 ταυτοποιήσεις σορών και ενημερώνονται σταδιακά οι οικογένειες των θυμάτων. Στην αμαξοστοιχία φαίνεται πως επιβιβάστηκαν σε ενδιάμεσους σταθμούς και άλλοι επιβάτες που θα πλήρωναν μέσα στο τρένο ή ακόμη και λαθρεπιβάτες, που είναι αριθμητικά ακαταχώρητοι. H διαφορά στον αριθμό των 57 νεκρών με τους 56 δηλωμένους ως αγνοούμενους υφίσταται, γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην είχε δηλωθεί στην αστυνομία από τους συγγενείς του. 


«Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο. Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση θα ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού», υπογράμμισε η κυρία Δημογλίδου.

Όπως αναφέρθηκε, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι διασώστες παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του τρένο έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο, Βασίλειο Βαθρακογιάννη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: «Σε περιμένω να γυρίσεις, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα»

Σύγκρουση τρένων - Ιατροδικαστής Λάρισας: Στους 57 οι νεκροί - Πάνω από 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το δεύτερο λάθος του σταθμάρχη - Έβλεπε για 5,5 χλμ. το τρένο στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης