20 ονόματα βιαστών έδωσε η 12χρονη στον Κολωνό

20 ονόματα βιαστών έδωσε η 12χρονη στον Κολωνό

Από τη νέα της κατάθεση συνελήφθησαν πέντε, ανάμεσά τους και ο δερματολόγος που τη βίαζε ενώ ασθενείς του περίμεναν απέξω - Ερχονται άλλες τρεις συλλήψεις

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
viasmos_12xronis_thema_3xr
Οσο οι έρευνες των Αρχών διεισδύουν στη δυσώδη υπόθεση του βιασμού της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό, τόσο τα στοιχεία που αναδύονται αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Ο 65χρονος δερματολόγος που πλήρωνε στον Ηλία Μίχο 50 ευρώ για να βιάζει στο ιατρείο του το κοριτσάκι, δεν είναι τελικά ο τελευταίος «παιδόφιλος της διπλανής πόρτας» στη ζοφερή αυτή ιστορία.

Μέσα από τις πέντε εξομολογήσεις-καταθέσεις της μικρής στο ειδικό δωμάτιο του 8ου ορόφου με τις κάμερες και τα μικρόφωνα, οι αξιωματικοί του Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κατάφεραν να βγάλουν ένα ακόμα λαβράκι. Με τον παιδικό του αυθορμητισμό το κοριτσάκι αποκάλυψε, εκτός από τον συλληφθέντα Ηλία Μίχο, την ύπαρξη τριών κομβικών προσώπων που το κάθε ένα από αυτά είχε ειδικό ρόλο στο κύκλωμα της παιδοφιλίας, 16 ανδρών που κατηγορούνται ότι τη βίασαν και τουλάχιστον έξι ακόμα για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ασέλγησαν στη μικρή!

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανή η σύλληψη τριών ακόμη βιαστών. Συνολικά στην τελευταία κατάθεσή της η μικρή ανέφερε τα ονόματα συνολικά 20 ανδρών! Τέλος, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαδικτυακών επαφών υπάρχει ένας κύκλος 15 προσώπων που διατηρούσαν τουλάχιστον επαφές με το 12χρονο κορίτσι!

Είναι τρομακτικό ότι ο Ηλίας Μίχος είχε στήσει ένα δαιδαλώδες σύστημα μέσα από το οποίο εξέδιδε τη μικρή. Δεν ήταν τελικά μόνο το προφίλ που έφτιαξε στο ροζ site ενηλίκων Blindchat για να ψαρεύει πελάτες, αλλά, όπως βγαίνει τώρα σιγά-σιγά στην επιφάνεια, «καμουφλαρισμένοι» παιδόφιλοι με το προφίλ του οικογενειάρχη που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού και των Σεπολίων ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον 53χρονο προφυλακισμένο για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Ετσι, εκτός από τον δερματολόγο και τους δύο Πακιστανούς που διατηρούν κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην ίδια γειτονιά, στο στόχαστρο μπαίνει και ένας οδοντοτεχνίτης της περιοχής.
f2---mixos-2
Με τον γιατρό από τον Κολωνό και τρεις ακόμα από τους συλληφθέντες να παίρνουν το απόγευμα της Παρασκευής τον δρόμο για τη φυλακή, έκλεισε και ο τέταρτος κύκλος ερευνών για τον βιασμό της 12χρονης

Ο δερματολόγος και οι Πακιστανοί

Με τον γιατρό από τον Κολωνό και τρεις ακόμα από τους συλληφθέντες να παίρνουν το απόγευμα της Παρασκευής τον δρόμο για τη φυλακή, έκλεισε και ο τέταρτος κύκλος ερευνών. Προφυλακισμένοι είναι ο 65χρονος δερματολόγος, ο 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο 49χρονος οδηγός φορτηγού και ο 50χρονος Πακιστανός, υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, ο 23χρονος που εργάζεται σε πλυντήριο αυτοκινήτων αφέθηκε ελεύθερος με όρους, καθώς υποστήριξε ότι η φωτογραφία που επέδειξαν οι αστυνομικοί και η 12χρονη τον αναγνώρισε ήταν τραβηγμένη πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ και το χρώμα της μοτοσικλέτας του είναι διαφορετικό.

Ο 65χρονος, που μέσω του Ηλία Μίχου βίασε στο μικρό δωμάτιο του ιατρείου του περισσότερες από δέκα φόρες το κοριτσάκι ενώ στον προθάλαμο περίμεναν οι ασθενείς του, αρνήθηκε τα πάντα, αλλά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα. Οι δικαιολογίες ότι το παιδί το πήγε στο ιατρείο ο μεγαλύτερος αδελφός του και ότι το χρονικό διάστημα που κατηγορείται πως το βίαζε έλειπε στο εξωτερικό, ήταν έωλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 3 Φεβρουαρίου, όταν το κοριτσάκι ανέβηκε για 5η φορά στα γραφεία του 8ου ορόφου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ήταν αποφασισμένο να βγάλει από μέσα του ό,τι γνώριζε και ό,τι βίωνε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Χωρίς να κομπιάσει ούτε στιγμή αλλά βιώνοντας μέσα της και πάλι τον πόνο, περιέγραψε τα φρικαλέα σκηνικά της διαστροφής και έδωσε τα ονόματα 20 ατόμων. Το επόμενο βήμα των αστυνομικών ήταν να της δείξουν φωτογραφίες ανδρών, προκειμένου να «κουμπώσουν» τα ονόματα που έδωσε με τα πρόσωπα συγκεκριμένων ανδρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. Από αυτούς, ανεπιφύλακτα, αναγνώρισε πέντε, οι οποίοι τελικά και συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Κλείσιμο
Στην 33η ανακρίτρια όλοι οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση και δεν γνώριζαν τίποτα για το κοριτσάκι και τις δραστηριότητες του Μίχου. Ομως δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν πώς η μικρή γνώριζε τα ονόματα, τα πρόσωπά τους και τις διευθύνσεις τους και το κυριότερο φυσικά ποιο το κίνητρο για να τους καταγγείλει, αν, όπως λένε, δεν συνευρέθηκαν ποτέ μαζί της έναντι αμοιβής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο κινητό τηλέφωνο και τα λάπτοπ του Ηλία Μίχου που ανοίχτηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκαν επαφές του 53χρονου με τους τελευταίους πέντε συλληφθέντες. Ομως, έχουν κατασχεθεί τα τηλέφωνα και οι συσκευές τους και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε με ποιον συνομιλούσαν και πώς κανόνιζαν τα ραντεβού με τη μαθήτρια. Ισως, λένε οι πληροφορίες, επειδή το ιατρείο του δερματολόγου-αφροδισιολόγου και το μαγαζί των Πακιστανών βρίσκονται πολύ κοντά με το ψιλικατζίδικο του Μίχου, οι επαφές ενδεχομένως να γίνονταν από κοντά και τα ραντεβού της ντροπής να κλείνονταν στόμα με στόμα.
f1--dermatolofgos-485_11zon
Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, ο 65χρονος δερματολόγος πλήρωνε 50 ευρώ τη φορά για να τη βιάσει, κάτι που συνέβη πάνω από δέκα φόρες στο ιατρείο του

Οι ύποπτοι και ο οδοντοτεχνίτης

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις έρευνες να γυρίζουν ενάμιση χρόνο πίσω, αλλά κυρίως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μικρής, υπάρχουν περισσότεροι από 20 ύποπτοι βιαστές. Πέντε που φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Φεβρουαρίου η μαθήτρια και άλλοι 15-16 που ανασύρονται από τη μνήμη της χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί με φωτογραφικό υλικό. Υπάρχουν, δε, από τις ηλεκτρονικές αναλύσεις των εργαστηρίων άλλα 10 με 15 άτομα που φέρονται να έχουν διαδικτυακές και τηλεφωνικές επαφές μαζί της.

Για τους έξι από τους 15 που δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία λένε ότι έχουν κουμπώσει έως έναν βαθμό από τους αναλυτές της Ασφάλειας και αναγνωρίστηκαν με επιφύλαξη από τη 12χρονη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η περίπτωση ενός οδοντοτεχνίτη από την περιοχή του Κολωνού, για τον οποίο η μικρή έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένα συμβάντα. Η μαθήτρια έδωσε πολλά στοιχεία στην τελευταία κατάθεσή της, καθώς, όπως λένε οι αστυνομικοί, έχει πλέον «ξεκλειδώσει» το μυαλό της και είναι αποφασισμένη ό,τι νέο ανασύρει από τη μνήμη της να το λέει στους αστυνομικούς. Ετσι είναι πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να εκδοθούν τουλάχιστον τρία νέα εντάλματα σύλληψης.

Πληροφορίες λένε ότι στη δικογραφία υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα που φέρονται να μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνα της 12χρονης και να έκλεισαν ραντεβού μαζί της. Από τη συγκεκριμένη λίστα των ατόμων έχουν συλληφθεί οι έντεκα, ωστόσο αναφέρονται τα ονόματα και άλλων επτά, με μιία όμως διευκρίνιση. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ύποπτος προκύπτει από τον συνδρομητή του τηλεφώνου, ο οποίος όμως μπορεί να μην είναι και ο κάτοχος που το χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, υπήρχαν τα ονόματα δύο γυναικών.

Οι συγκεκριμένες κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ και υποστήριξαν ότι ήταν διανομείς δωρεάν sim καρτοκινητής τηλεφωνίας που τις μοίραζαν στην Ομόνοια. Οι κάρτες προκειμένου να ενεργοποιούνται άμεσα ήταν αρχικά στο όνομά τους, μέχρι να γίνει η αλλαγή των στοιχείων μετά την τοποθέτηση στο τηλέφωνο του νέου χρήστη. Ομως έπεσαν θύματα κλοπής και έτσι κάποιες από τις sim βρέθηκαν στα χέρια περίεργων τύπων που τις ενεργοποίησαν χωρίς να αλλάξουν τα στοιχεία.
viasmos_12xronis_thema_2xr

Follow the money

Με την έρευνα να έχει περάσει πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, τις βασικές κινήσεις δεν τις έχει πλέον η Αστυνομία αλλά η 33η ανακρίτρια. Η ΕΛ.ΑΣ. και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το οικονομικό έγκλημα είναι σε θέση να ξεσκονίσουν τα οικονομικά στοιχεία του Ηλία Μίχου. Από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, εμβάσματα, αγορές, ακόμη και επενδύσεις, και να δουν αν αυτά δικαιολογούνται από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Συνήθως, στα κυκλώματα παιδοφιλίας αλλά και μαστροπείας τα μεγάλα κεφάλια ψάχνουν τρόπους για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν σε νόμιμες δραστηριότητες. Ετσι και σε αυτή την περίπτωση, ακολουθώντας τις διαδρομές του μαύρου χρήματος ελπίζουν ότι θα οδηγηθούν σε απτά αποτελέσματα. Συνεργούς, κυκλώματα, πελατολόγιο, για να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο από τις συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Οικονομικών και των ανεξάρτητων αρχών. Τα στοιχεία όμως που συγκεντρώθηκαν είναι πενιχρά και δεν μπορούν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα. Ουσιαστικά, δεν βρέθηκαν μαύρα ποσά και περίεργες κινήσεις που να δείχνουν εισροές και εκροές χρημάτων πίσω από τα οποία κρύβονται σκοτεινές συναλλαγές.

Ειδήσεις σήμερα

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρ’ ολίγον ρήξη με Πολάκη - Όλο το παρασκήνιο

Οι καλλιτέχνες δεν ικανοποιούνται από τη μισθολογική αναβάθμιση για όλους και εντοπίζουν «παγίδες» στις διατυπώσεις

Ξεκινά στο Εφετείο η «μάχη» του Αναγνωστόπουλου για ελαφρυντικά για τη δολοφονία της Καρολάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης