Πολυτεχνείο: Ολική ανακαίνιση με €40 εκατ. της Φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Πολυτεχνείο: Ολική ανακαίνιση με €40 εκατ. της Φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή η ένταξη στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ της ολικής ανακαίνισης της παλαιάς Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (ΦΕΖ), προϋπολογισμού 40.000.000. Την αίτηση είχε υποβάλει το ΕΜΠ στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ – Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα.

fititiki_estia_zografou_maketa
Το πρώτο βήμα για την ολική ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου  πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή που ενέκρινε την αίτηση του Πολυτεχνείου για ένταξη στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ.
Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, αναγκαίο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα μέσω της διαδικασίας υπαγωγής του στις διατάξεις του Ν. 3389/2005.
Οι οριστικές μελέτες και οι μελέτες εφαρμογής για την ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας εκπονήθηκαν από το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και παραδόθηκαν στο ΕΜΠ μέσω δωρεάς.

estia_zografou


Μετά την έγκριση ΣΔΙΤ ακολουθεί η διαδικασία επιλογής των συμβούλων (χρηματοοικονομικός, νομικός, τεχνικός), οι οποίοι θα δρομολογήσουν μαζί με το ΕΜΠ τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής και ανάδειξης του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) που θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, ανακαίνιση και συντήρηση της Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης
Κλείσιμο
Ζωγράφου για είκοσι οκτώ (28) έτη. Η κατασκευαστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει δύο (2) έτη. Έτσι, ένα εμβληματικό έργο για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Αθήνας αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα της Φοιτητικής Εστίας.

boudoyvis


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή «Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης απαντά στις ανάγκες των δικαιούχων σίτισης, στέγασης και φιλοξενίας για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που συνάδουν με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών διαβίωσης. Η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση του έργου συμβάλλει στην επιτάχυνση της υλοποίησής του».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Βέλη κατά Ερντογάν

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Survivor All Star: Νίκησαν οι Κόκκινοι, πήρε μήνυμα από την Καρολίνα ο Μάριος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης