Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τη συντριβή αεροσκάφους

Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τη συντριβή αεροσκάφους

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του - Ένας 68χρονος Ινδονήσιος έχασε τη ζωή του

diaswsi_aeroplano_kriti_xr
Βίντεο ντοκουμέντο που περιλαμβάνει πλάνα τόσο από την επιχείρηση διάσωσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος νηολογίου Ινδονησίας το οποίο έπεσε στη θάλασσα το πρωί της Πέμπτης (15/12) στο ύψος της Κακού Όρους, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όσο και από το αεροσκάφος μέσα στο νερό έδωσε το Λιμενικό.

Στο βίντεο περιέχονται πλάνα από την προσπάθεια να ανεβάσουν στο σκάφος του Λιμενικού τους δύο επιβαίνοντες, τον 68χρονο Ινδονήσιο που κατέληξε και τον 26χρονο Νοτιοαφρικανό που επέζησε, αλλά και από το μονοκινητήριο αεροσκάφος να έχει σχεδόν βυθιστεί κάτω από το νερό.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιβαινόντων μετά από πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης


Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:15 το πρωί όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με προορισμό την Αίγυπτο.

Αμέσως μετά την απογείωση εστάλη σήμα «Emergency» στο αεροδρόμιο καθώς όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο πιλότος είτε έχασε το σήμα, είτε είδε ότι υπήρχε βλάβη. Λίγη ώρα αργότερα το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος και κατέληξε στη θάλασσα.

Κλείσιμο
Μετά την πτώση του αεροσκάφους και την ενεργοποίηση των σχετικών πρωτοκόλλων, το λιμενικό έστειλε τρία σκάφη ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δύο ταχύπλοα από τον Όμιλο Φουσκωτών.

Πτώση αεροσκάφους στο Κακό Όρος


Την ίδια ώρα, δύτες της ΕΜΑΚ και του λιμενικού έπεσαν στη θάλασσα για τον εντοπισμό των δύο επιβατών ενώ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε έρευνες από αέρος.

Λίγο μετά τις 10:30 εντοπίστηκε πρώτος ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός ο οποίος ανέβηκε στο σκάφος του Λιμενικού. Δυστυχώς δεν είχε την ίδια κατάληξη η επιχείρηση για τον 68χρονο καθώς αν και του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στο σκάφος του λιμενικού, τελικά δεν υπήρξε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλαμβάνει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο διασωθείς είπε ότι ο άτυχος άνδρας από την Ινδονησία του παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος αλλά οριστικές απαντήσεις για την αιτία θανάτου θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα, τα έκανα όλα για τα χρήματα»

Θρήνος για την 16χρονη που σκοτώθηκε στη Χαλκίδα - Πώς έγινε το τροχαίο

Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του 14χρονου Μαροκινού σε επεισόδια μετά τον ημιτελικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης