Κιβωτός του Κόσμου: «Πήρα τα €347.000 από τη θυρίδα για να τα... μετρήσω», λέει η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: «Πήρα τα €347.000 από τη θυρίδα για να τα... μετρήσω», λέει η πρεσβυτέρα

Στις Αρχές πιθανολογούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να βρίσκεται κρυμμένο σε άλλο σημείο - Τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του Οργανισμού

presvitera_mak
«Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα... μετρήσω» είπε στους εμβρόντητους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, όταν οι έρευνες έβγαλαν λαβράκι και μέσα σε μια κρύπτη βρέθηκαν τα μετρητά και οι χρυσές λίρες.

Μάλιστα η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και υποστήριξε ότι μετά την καταμέτρηση το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Την ίδια ώρα τα νεώτερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα οι αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από δυο ακόμη τράπεζες και έτσι δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν ήταν σε λογαριασμούς της «Κιβωτού» ωστόσο διαχειριστές ήταν η ίδια και η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

Στην κρύπτη – χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι πάνω από τη δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν ακόμα δολάρια και έγγραφα που πιθανόν να αποτελέσουν θησαυρό στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών. Βέβαια πηγή υποστήριζε στο protothema.gr που δεν είναι οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας καθόλου σίγουροι ότι στη θυρίδα υπήρχαν μόνο αυτά τα χρήματα και πιθανολογούν ότι ενδεχομένως το μεγαλύτερο μέρος να βρίσκεται κρυμμένο σε άλλο σημείο. Και αυτό γιατί η θυρίδα που πριν από 9 ημέρες επισκέφθηκε για τελευταία φορά η παπαδιά είναι πλέον κενή.

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του παπά εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ και το απίστευτο είναι πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση την τελευταία δεκαετία!

Ειδήσεις σήμερα:

Goncharov: Μία «ταινία του Σκορσέζε» έγινε viral χωρίς… να έχει γυριστεί ποτέ!

Νοσηλευτής κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 16χρονο κορίτσι σε ξενώνα εφήβων 

Σε 55χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη ο ένας νεφρός της 21χρονης Εμμανουέλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης