Goncharov: Μία «ταινία του Σκορσέζε» έγινε viral χωρίς… να έχει γυριστεί ποτέ!

Goncharov: Μία «ταινία του Σκορσέζε» έγινε viral χωρίς… να έχει γυριστεί ποτέ!

Πώς ξεκίνησε η φρενίτιδα με το (ανύπαρκτο) φιλμ για τη μαφία του ‘73 με πρωταγωνιστές τους Ντε Νίρο, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Αλ Πατσίνο και Τζιν Χάκμαν

goncha
Μια καινούργια αγαπημένη ταινία απέκτησαν πρόσφατα οι σινεφίλ του Tumblr: Πρόκειται για ένα αριστούργημα που «γυρίστηκε δεκαετίες πριν» (το 1973) με τη σφραγίδα του Μάρτιν Σκορσέζε και έχει ως πρωταγωνιστές μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, που τα επόμενα χρόνια θα εξελίσσονταν στην «ελίτ» του Χόλιγουντ.

Ο τίτλος της ταινίας είναι Goncharov και ίσως τον πήρε κάπου το μάτι σας να τρεντάρει πρόσφατα σε πλατφόρμες των social media.

Στον ομώνυμο ρόλο, εκείνον του Ρώσου εκτελεστή και πρώην ιδιοκτήτη ντισκοτέκ «Γκοντσάροβ», βρίσκουμε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Τη γυναίκα του, «Κάτια», υποδύεται η γοητευτική Σίμπιλ Σέπαρντ και γύρω τους εμφανίζονται σταρ όπως ο Αλ Πατσίνο, ο Τζιν Χάκμαν και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Η πλοκή του φιλμ εκτυλίσσεται στη Νάπολη και έχει τα πάντα: δολοφονίες, ένα ερωτικό τρίγωνο, ομοφυλοφυλικούς υπαινιγμούς, ανατροπές και μια δραματική σκηνή φινάλε που «έχει πυροδοτήσει πλήθος συζητήσεις μεταξύ των σινεφίλ μέσα στα χρόνια».


goncharov



Υπάρχει όμως μια κρίσιμη λεπτομέρεια σχετικά με το «Goncharov»: Δυστυχώς, είναι μια ταινία που δεν υπήρξε ποτέ.

Σύμφωνα με τους New York Times η αγαπημένη fake ταινία του Tumblr ξεκίνησε από... ένα παπούτσι. Πριν από αρκετά χρόνια, ένας χρήστης του Tumblr δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα ζευγάρι μπότες - απομίμηση γνωστής μάρκας - που παραδόθηκε σπίτι του με μια παράξενη καρτούλα στη μία από αυτές. Η κάρτα έγραφε τις εξής προτάσεις, τη μία κάτω από την άλλη: «Η καλύτερη ταινία για τη μαφία που γυρίστηκε ποτέ. Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει το Goncharov. Μια παραγωγή του Ντομένικο Προκάτσι. Μια ταινία του Ματέο JWHJ0715. Για τη μαφία της Ναπολης».

Ο συγκεκριμένος χρήστης του Tumblr δεν είναι πλέον ενεργός, σημειώνει η συντάκτρια των New York Times, η οποία προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του.

Κλείσιμο


Τον Αύγουστο του 2020, η Άβελαϊν Μάκινταϊρ, φοιτήτρια από το Μιζούρι, ανέβασε τη φωτογραφία στο δικό της μπλογκ στο Tumblr, αφού την είδε στη σελίδα μιας φίλης. Στην ανάρτησή της, πρόσθεσε μία ακόμη εικόνα, το screenshot ενός σχολίου από έναν άλλον χρήστη του Tumblr που έγραφε: «Αυτός ο ηλίθιος δεν έχει δει ποτέ το Goncharov». Η νεαρή κοπέλα είχε πιθανότατα ξεχάσει αυτήν της την ανάρτηση ώσπου, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η δημοφιλία της ξαφνικά «εξερράγη», με χιλιάδες χρήστες να την κάνουν reblog.

Σύντομα η λέξη Goncharov έγινε πρώτο τρεντ στην πλατφόρμα, με τον Μάρτιν Σκορσέζε να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Το Tumblr μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι: Το «Goncharov» ήταν μια ταινία «πολύ μπροστά για την εποχή της» με «πολύτιμη συνεισφορά στον κινηματογράφο» έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της πλατφόρμας στο Twitter. «Σπάνια ταινίες αφηγούνται τόσο διαφορετικές αλλά και αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες. Είναι να απορεί κανείς που δεν την έχουν δει περισσότερα άτομα»...



Στο Tumblr, οι χρήστες δημιούργησαν ένα ολόκληρο σύμπαν για να υποστηρίξουν την ιδέα ότι το Goncharov είναι αληθινό. Υπάρχει πλέον... αφίσα της ταινίας, διάσπαρτη με τρύπες από σφαίρες, στην οποία αναφέρεται ως σκηνοθέτης της ο «Matteo JWHJ0715». Την αφίσα της «καλύτερης ταινίας για τη μαφία που (δεν) γυρίστηκε ποτέ» δημιούργησε ο Άλεξ Κορατσούκ, ένας 20χρονος καλλιτέχνης από την Πράγμα που έχει ήδη δεχτεί δεκάδες παραγγελίες. Η Άλιξ Λάτα, μια 25χρονη δασκάλα μουσικής στην Ιντιάνα, συνέθεσε τη μουσική της ταινίας, ένα βαλς εμπνευσμένο από το theme του «Νονού».

Υπάρχουν αναρτήσεις στο Tumblr με ιστορίες από τα γυρίσματα του φιλμ και λεπτομέρειες για την πλοκή. Αυτές πολλές φορές συνοδεύονται από υλικό άλλων ταινιών με κάπως... ανακριβείς λεζάντες.



«Είναι ουσιαστικά η ιστορία ενός Ρώσου γκάνγκστερ που έρχεται στη Νάπολη για να ξεφύγει από τη βία και καταλήγει να προδοθεί από όλους τους ανθρώπους στη ζωή του» λέει η 27χρονη Έρικα Πόλσον.

Η Λίντα Κάρτερ, Αμερικανίδα ηθοποιός που είχε υποδυθεί την Wonder Woman, πόσταρε μια δική της ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον Χένρι Γουίνκλερ από την απονομή των «Χρυσών Σφαιρών» του 1977. «Εγώ και ο "Φονζ" στην πρεμιέρα του Γκοντσάροβ στο Grauman Chinese Theater» έγραφε στη λεζάντα της εικόνας.

Υπάρχουν πολλοί που αρχικά την «πατάνε» και όντως προσπαθούν αυτήν την «χαμένη» ταινία, που δείχνει... πολύ καλή για να είναι αληθινή. Όταν καταλαβαίνουν τι τρέχει μπαίνουν κι αυτοί στο κόλπο, προσθέτοντας τις δικές τους λεπτομέρειες στο γοητευτικό και επικίνδυνο σύμπαν του Goncharov.



Όσο για τον ίδιο τον Σκορσέζε, που το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με αριστουργηματικά φιλμ για τη μαφία και τον υπόκοσμο, φαίνεται πως... απολαμβάνει το αστείο και δεν προτίθεται να «προσγειώσει απότομα» τους φαν του. Όταν η κόρη του Φραντσέτσκα Σκορτσέζε του έστειλε πρόσφατα το link ενός άρθρου για το Goncharov ρωτώντας τον «το έχεις δει αυτό;», ο διάσημος σκηνοθέτης του Good Fellas και του Ιρλανδού απάντησε απλώς: «Ναι, έκανα αυτήν την ταινία πριν χρόνια».



Ειδήσεις σήμερα:

Κόντρα στον αέρα ανάμεσα σε Τσελέντη και Παπαδόπουλο - «Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες και επιθέσεις»

Non-binary αξιωματούχος του Μπάιντεν κατηγορείται ότι έκλεψε βαλίτσα από αεροδρόμιο!

Η FAZ αποδομεί τα ρεπορτάζ του Spiegel για το θάνατο της «μικρής Μαρίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης