Κυπαρισσία: Στη φυλακή και οι τρεις για την δολοφονία του 31χρονου που βρέθηκε θαμμένος σε παραλία

Κυπαρισσία: Στη φυλακή και οι τρεις για την δολοφονία του 31χρονου που βρέθηκε θαμμένος σε παραλία

Ο 33χρονος Αλβανός άλλαξε την κατάθεσή του και «έκαψε» τους άλλους δύο συλληφθέντες

kiparissia-dolofonia
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 31χρονου που βρέθηκα θαμμένος σε παραλία της Κυπαρισσίας μετά τις πολύωρες απολογίες τους την Δευτέρα.

Οι κατηγορίες που αντιμπετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, από κοινού για την δολοφονία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας στην παραλία Καρτελάς.

Δολοφονία 31χρονου Αλβανού στην Κυπαρισσία


Οι κατηγορούμενοι τήρησαν διαφορετική στάση. Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 33χρονος αλβανικής καταγωγής, φέρεται να άλλαξε την αρχική του κατάθεση σύμφωνα με την οποία αρνείτο τις κατηγορίες που του αποδίδοντα και τελικά να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην δολοφονία, από κοινού, όμως, με τους συγκατηγορούμενούς του, την 30χρονη Ελληνίδα και τον 24χρονο Ρομά.

Εκείνοι, ωστόσο, αρνούνται συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία. Παραδέχονται πως πήγαν στην παραλία και οι τέσσερις με το ίδιο όχημα, αλλά οι ίδιοι δεν είχαν συμμετοχή και, ως εκ τούτου, δε γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του 31χρονου θύματος και του 33χρονου συγκατηγορούμενού τους.

Κλείσιμο
Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκαν και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης Ελληνίδας, Γιώργος Ράλλης, σημείωσε πως «η διαδικασία ήταν πολυτελής από τη μία πλευρά, από την άλλη πλευρά, όσον αφορά στην τύχη των κατηγορουμένων, επιφυλάχθηκε γι’ αυτούς το πιο σκληρό δικονομικό μέτρο στην παρούσα φάση, δηλαδή η προσωρινή κράτηση. Η εντολέας μου είναι αρνητική στην προκειμένη περίπτωση και με θάρρος λέω ότι τα αδικήματα, ακόμα και με την ομολογία του πρώτου κατηγορουμένου, που στην πραγματικότητα ομολόγησε την πράξη του, απλά στο κάδρο έβαλε και τους άλλους δύο. Τα αδικήματα λοιπόν τα οποία φέρεται να έχει τελέσει (σ.σ. η 30χρονη Ελληνίδα), σύμφωνα με το δικό μας Κώδικα, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και μιλάω είτε θέλετε την υπόθαλψη εγκληματία, είτε θέλετε την παρασιώπηση εγκλήματος. Δεν έχει τελέσει αυτά τα αδικήματα που αναφέρονται σ’ αυτό το βαρύ κατηγορητήριο, δηλαδή την ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη ληστεία με την ιδιαίτερη σκληρότητα. Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σκληρό μέτρο και θα δούμε πώς θα το διαχειριστεί. Αυτά όσον αφορά στην εντολέα μου. Κατά τα υπόλοιπα, η ομολογία του κατηγορουμένου να πω ότι ήταν, αν μου επιτραπεί η έκφραση, σε δύο ημίχρονα. Δηλαδή, η ομολογία του στην ανάκριση, εκτός του ότι έχει πάει με ένα υπόμνημα που είναι εντελώς αρνητικό στην ανάκριση, τηρεί αρνητική στάση, με το που εμφανίζεται κάποιο εύρημα, γυρίζει, αναφέρει ό,τι έχει κάνει, ομολογεί και ταυτόχρονα βάζει στο κάδρο και τους υπόλοιπους. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, μαζί με τα ξερά, αν μου επιτραπεί η παροιμία, επεκτείνοντας κάηκαν και τα χλωρά, όσο αφορά το παρόν δικονομικό στάδιο…».

Τόνισε δε πως «δεν μπορεί, 1,30 μ., 1,35 μ. (σ.σ. ύψος) που είναι αυτή η κοπέλα να έχει τελέσει αυτό το αδίκημα το οποίο πραγματικά εμφαίνεται σκληρό».

Κυπαρίσσια δολοφονία - Ράλλης


Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου Ρομά, Απόστολος Λύτρας, τόνισε: «Μετά από πολύωρη ανάκριση διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση και των τριών. Ο εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο έγκλημα. Θεωρώ ότι μόλις βγουν τα αποτελέσματα του DNA απ’ το εγκληματολογικό εργαστήριο θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ούτε ακούμπησε το συγκεκριμένο, αν θέλετε, όπλο – ξύλο δηλαδή που βρέθηκε που έχει χτυπηθεί το θύμα, ούτε αποτυπώματα, ούτε τίποτα. Από κει και μετά όλες οι διαδικασίες που είναι να κάνουμε στις προθεσμίες που έχουμε, θα τις εξαντλήσουμε».

Ερωτηθείς αν ο εντολέας του γνωρίζει ποιος είναι ο δράστης, απάντησε: «Δεν γνωρίζει εάν το έκανε κάποιος άλλος. Όλες οι ενδείξεις είναι πάντως ότι το έκανε ο πρώτος των κατηγορουμένων». Σε επόμενη ερώτηση, δε, για το εάν οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν μαζί με το θύμα, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Επιβεβαιώνεται ότι ήταν μαζί και κατέβηκαν από το αυτοκίνητο οι τρεις πρώτοι – το θύμα, ο πρώτος κατηγορούμενος ο Αλβανός και η κοπέλα – κι έγινε αυτό που συνέβη».

Δολοφονία Αλβανού στην Κυπαρισσία -Λύτρας

Πηγή: tharrosnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Πώς οι «τρομοκράτες» χτυπούν κάθε φορά πριν… από τις εκλογές

Βόλος: Πατέρας απειλούσε να σκοτώσει την 14χρονη κόρη του - «Θα σε γονατίσω, δεν θα ζήσεις»

Φωτογραφίες: Η 64χρονη Μαντόνα ποζάρει τόπλες και ενοχλεί τους followers της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης