Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Κατέβαζε» παιδική πορνογραφία από το dark web και μιλούσε με μαθητές στα social media

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Κατέβαζε» παιδική πορνογραφία από το dark web και μιλούσε με μαθητές στα social media

Ποια είναι η εφαρμογή «e-mule» που κατέβαζε τα βίντεο - «Έψαχνα παιδική πορνογραφία ως πηγή έμπνευσης» - Δείτε βίντεο

papatheodoroy_syggrafeas_arthro
Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία κατηγορείται και προφυλακίστηκε ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων, Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με το Star κατά τη διάρκεια συνέντευξής του είχε χαρακτηρίσει τη νέα γενιά «μπλεγμένη» και είχε πει ότι εκτός από τα social media, μιλούσε και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.

«Οταν πηγαίνω στα σχολεία η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά. Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ ερωτήματα τα οποία αρκετές φορές είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, να τσιγκλήσω τα παιδιά για να βγάλω αυτό που έχουν μέσα τους. Και φυσικά το πρώτο που τους λέω είναι «ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας». Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», είχε δηλώσει.

«Σίγουρα είναι μία μπλεγμένη γενιά. Το ίντερνετ, τα κινητά, τα social έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή τους και τη ζωή μας που μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους. Επικοινωνώ με παιδιά μέσω Facebook, επικοινωνώ και με παιδιά τηλεφωνικά. Θέλω όταν θα πάω στο σχολείο, μιλάμε για παιδιά λυκείου, θέλουν να με γνωρίζουν και πιο προσωπικά. Να συζητήσουν και πιο προσωπικά πράγματα. Θέλουν κατά κάποιο τρόπο έναν μεγαλύτερο φίλο για να του πουν κάποια πράγματα», είχε προσθέσει ακόμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co2mk5q2h2pt)

Ποια είναι η εφαρμογή «e-mule» που κατέβαζε τα βίντεο με παιδική πορνογραφία

Στο μεταξύ όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε την διαδικτυακή εφαρμογή «e-mule» για να κατεβάζει τα βίντεο που, όπως υποστήριξε, θα χρησιμοποιούσε για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, η οποία μίλησε στο Mega η εφαρμογή αυτή υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο, απλά η διαφορά της με τις νεότερες, όπως το Dropbox, είναι ότι βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει»,  ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co2qj6qi2cop)

Υπενθυμίζεται ότι ο συγγραφέας  ισχυρίστηκε ότι τα αρχεία που βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους του (πάνω από 100), αρχεία παιδικής πορνογραφίας με παιδιά 10 έως 12 ετών, τα είχε γιατί έκανε έρευνα για νέο βιβλίο που επρόκειτο να γράψει. Ωστόσο όσα είπε δεν έπεισαν τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να  συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έτσι λοιπόν με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προφυλακίστηκε και πήρε το δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co2qgzvg5deh)

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ANT1  ανέφερε πως «η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης». Διευκρίνισε επίσης ότι «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co2gtdpfqd3d)

Ειδήσεις σήμερα:

Πήγαινε για ένα χιλιόμετρο ανάποδα στην περιφερειακή Υμηττού - Νεκρή 29χρονη

Έσπασε αγωγός στον Κηφισό, κυκλοφοριακό κομφούζιο - Δείτε βίντεο με το νερό να εκτοξεύεται

Μις Αργεντινή και Μις Πουέρτο Ρίκο: Η φιλία στα καλλιστεία κατέληξε μεγάλος έρωτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης