Αλεποχώρι: «Πρέπει να μπει στο χειρουργείο» λέει η μητέρα του 14χρονου

Αλεποχώρι: «Πρέπει να μπει στο χειρουργείο» λέει η μητέρα του 14χρονου

«Ήταν λίγο αντικοινωνικός» τα λόγια της μητέρας του παιδιού για τον δράστη - Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας 

alepoxori-70xronos__4_
«Πρέπει να μπει στο χειρουργείο, πρέπει να κάνει κάποιες επεμβάσεις», τα πρώτα λόγια της μητέρας του 14χρονου, ενός εκ των δύο παιδιών που πυροβολήθηκαν από τον 70χρονο στην αυλή του στο Αλεποχώρι.

«Το έχει βρει σε κάποιο αριστερό σημείο, έχει πολλά σκάγια πάνω του, πρέπει να καθαριστεί. Βγήκε ο κύριος με την καραμπίνα και χτύπησε τα παιδιά. Χθες το βράδυ έγινε. Είναι σε αδιέξοδο το σπίτι. Αν ο κύριος αυτός έχει την τρέλα του, καλώς να τιμωρηθεί. Ήταν λίγο αντικοινωνικός, δε μιλούσε και πολύ με όλο τον κόσμο, μοναχικός τύπος» συμπλήρωσε η μητέρα στο Mega.


Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του 70χρονου άνδρα ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη πήρε ο 70χρονος.

Έτσι μπήκαν οι ανήλικοι στον πύργο-γιαπί του δράστη

Κλείσιμο
Ως ένα ιδιόρρυθμο άτομο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα περιγράφουν τον 70χρονο, ο οποίος άνοιξε πυρ σε βάρος των 4 ανήλικων παιδιών αργά χθες το βράδυ, οι γείτονες του στο Αλεποχώρι.

Ο δράστης τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του σε ένα πύργο-γιαπί στον παραλιακό δρόμο του χωριού και συχνά δημιουργούσε εντάσεις. Μάλιστα, όπως λένε αρκετοί κάτοικοι τον τελευταίο καιρό ζούσε υπό το φόβο ότι θα τον ληστέψουν και για αυτό κλεινόταν στον πύργο.

«Του είχε γίνει έμμονη ιδέα ότι θα μπουν στο σπίτι να τον ληστέψουν. Για αυτό είχε και την καραμπίνα όπως μου είχε πει. Αλλά δεν είχα πάρει στα σοβαρά ότι θα τη χρησιμοποιήσει», τονίζει στο protothema.gr μια γειτόνισσα του 70χρονου.

«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζει στον δικό του κόσμο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Σκεφτείτε ότι όλο αυτό το σπίτι το έφτιαξε μόνος του, πέτρα-πέτρα. Με άλλους γείτονες τα πήγαινε καλά με άλλους άσχημα. Έχει ξανατσακωθεί εδώ στη γειτονιά αλλά όχι σε τέτοιο σημείο», δηλώνει ένας κάτοικος της περιοχής.

Ο 70χρονος φοβόταν ότι θα τον κλέψουν-Έτσι μπήκαν οι ανήλικοι στον πύργο του δράστη


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος γνωρίζει τα παιδιά που πήδηξαν στην αυλή του καθώς τα δύο θύματά του παραθερίζουν μαζί με τους παππούδες τους σε διπλανά σπίτια.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν από νωρίς το βράδυ ένα παιχνίδι πρόκλησης κοντά στην παραλία. Κάποια στιγμή, δύο παιδιά από την παρέα πήδηξαν μέσα στην αυλή από την πλαϊνή πλευρά της μάντρας. Ο 70χρονος βγήκε στο μπαλκόνι, πήρε την καραμπίνα και άνοιξε πυρ.

«Τέτοιες ώρες Αύγουστο κυκλοφορούν πολλά παιδιά εδώ πέρα. Από ό,τι ακούσαμε τα παιδιά έπαιζαν θάρρος ή αλήθεια και η πρόκληση ήταν να πηδήξει κάποιος μέσα στην αυλή», περιγράφει ένας 15χρονος που μένει στη γειτονιά.

Ο 70χρονος φοβόταν ότι θα τον κλέψουν-Έτσι μπήκαν οι ανήλικοι στον πύργο του δράστη


Στην οδό Παρθενώνος επικράτησε πανικός, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σπίτι προκειμένου να ακινητοποίησουν και να συλλάβουν το δράστη.

Ο 16χρονος ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος με τραύματα στα άκρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ ο 14χρονος φίλος του έχει τραυματιστεί ελαφρά.

«Ξυπνήσαμε και ακούσαμε ότι έπεσαν πυροβολισμοί. Ήταν αστυνομία έξω 5 περιπολικά. Ήρθε και ασθενοφόρο, το ένα παιδί είχε αίματα στο πόδι, κάτω χαμηλά», σημειώνει ένας άλλος γείτονας που ξύπνησε από τους πυροβολισμούς.

Ο 70χρονος φοβόταν ότι θα τον κλέψουν-Έτσι μπήκαν οι ανήλικοι στον πύργο του δράστη


«Τα παιδιά μπήκαν στην αυλή για παιχνίδι», λέει ο θείος του ανήλικου που πυροβόλησε ο 70χρονος στο Αλεποχώρι

Ως ένα ατύχημα μετά από παιχνίδι περιγράφει το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς ο θείος του 16χρονου ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά του 70χρονου στο Αλεποχώρι.

«Τα παιδιά αυτά μπήκαν προφανώς για παιχνίδι μέσα. Και ο άνθρωπος αυτός έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε. Το θέμα είναι ότι οπλοφορούσε, πυροβόλησε τα παιδιά», λέει στο protothema.gr ο θείος του 16χρονου ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από το όπλο του 70χρονου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος επισημαίνει πως ο δράστης μένει μόνος του τα τελευταία χρόνια ενώ τα παιδιά τα βοήθησαν οι γείτονες καθώς οι γονείς τους λείπουν για δουλειά στην Αθήνα.

«Ζει μόνος του ο 70χρονος. Έχει παιδιά αλλά ζει μόνος του. Οι γονείς έλειπαν για δουλειά Αθήνα. Ήταν γείτονες οι οποίοι βοήθησαν την όλη κατάσταση. Πυροβολεί τα παιδιά, έρχονται ασθενοφόρα και πήγαν το ένα παιδί στο νοσοκομείο», περιγράφει ο θείος του 16χρονου.

Δείτε βίντεο:Αλεποχώρι: Ο 70χρονος φοβόταν ότι θα τον κλέψουν - Παιδιά που έπαιζαν στην αυλή του τα δύο θύματά του
Αλεποχώρι: Ο 70χρονος φοβόταν ότι θα τον κλέψουν -Παιδιά που έπαιζαν στην αυλή του τα δύο θύματά του


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις - Δεν κάνω πίσω, ο λαός αποφασίζει

Αλεποχώρι: Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Πολεμικό Ναυτικό: Θρίλερ ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας - Εφαγε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης