Κρήτη: Βλάβη στο «Blue Ηorizon» και ταλαιπωρία για 930 επιβάτες

Κρήτη: Βλάβη στο «Blue Ηorizon» και ταλαιπωρία για 930 επιβάτες

Το πλοίο ταξιδεύει από Κρήτη για Πειραιά - Αντί για τις 06:00 αναμένεται να φτάσει μετά τις 12:00 το μεσημέρι

5133024
Δεν έφτανε στους 930 επιβάτες του Blue Star Horizon η πικρία για το τέλος των διακοπών τους, ήρθε και η βλάβη που παρουσιάστηκε στη μία μηχανή του πλοίου για να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη βραδιά τους!

Το καράβι, το οποίο είχε φτάσει τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, σάλπαρε κανονικά στην ώρα του (21:00) για το αντίστροφο δρομολόγιο, ωστόσο περίπου τρία τέταρτα μετά την αναχώρηση του ήρθε το πρώτο... χτύπημα.

«Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει μηχανική βλάβη και γι' αυτό το λόγο ταξιδεύουμε με μειωμένη ταχύτητα», ήταν το κεντρικό νόημα του μηνύματος που ακούστηκε (χρειαζόταν να καταβάλλει κανείς μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει τα όσα λέγονταν) από τα μεγάφωνα.


bhorizon1


Η αλήθεια είναι ότι ειδικά στο κατάστρωμα οι παρέες των νεαρών δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, ενώ και στους εσωτερικούς χώρους δε φάνηκε να προκύπτει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Κλείσιμο
Ωστόσο όταν δύο ώρες αργότερα ουσιαστικά επαναλήφθηκε το ίδιο μήνυμα, άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι το ταξίδι της επιστροφή δεν θα είναι τόσο εύκολο και κυρίως τόσο... γρήγορο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τη νέα ανακοίνωση μετά τα μεσάνυχτα.

«Λόγω της μηχανικής βλάβης και της μειωμένης ταχύτητας το πλοίο αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:00...», ακούστηκε από τα μεγάφωνα και σε ελάχιστα λεπτά η ρεσεψιόν του πλοίου θύμιζε κεντρική λεωφόρο σε ώρα αιχμής.

bhorizon3



Αρχικά οι επιβάτες προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν ότι αυτό που άκουσαν ήταν και το σωστό κι όταν έπαιρναν τη σχετική επιβεβαίωση το βλέμμα της απορίας έδινε τη θέση του στο αίσθημα του εκνευρισμού και της οργής. Και σ' αυτό βοηθούσαν κι οι απαντήσεις που (δεν) έπαιρναν από τους υπάλληλους.

«Μας λένε ότι δεν μπορούν να βρουν κάποιον από την εταιρία», φώναζαν αυτοί που είχαν φτάσει από τους πρώτους, ενώ η ατάκα «η μηχανή ξεκουράζεται γιατί το πλοίο ταξιδεύει συνεχώς», προκάλεσε μια πρώτη έκρηξη σε συνδυασμό με τη φήμη που κυκλοφόρησε για αναφορά τηλεοπτικού σταθμού ότι το πλοίο ξεκίνησε από το Ηράκλειο με μία μηχανή γνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με την άλλη.

«Το καράβι ταξίδεψε χθες από τον Πειραιά για το Ηράκλειο και δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε περίπου μια ώρα μετά την αναχώρηση μας», ανέφερε ένας εκ των αξιωματικών του πληρώματος σβήνοντας την πρώτη φωτιά.

Ωστόσο ο εκνευρισμός του κόσμου μεγάλωνε καθώς η στερεότυπη απάντηση «θα καλέσετε αύριο μετά τις 09:00 στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας» προφανώς δεν έδινε λύση στους επιβάτες που συνεχίζουν το ταξίδι τους (με τρένο ή αεροπλάνο).

bh2



Υπήρχαν πολλές φωνές διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει κάνει (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) κάποια ενέργεια για να μοιραστούν νερό, φαγητό ή ακόμη και δώσει ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλους τους επιβάτες και σίγουρα όταν ξημερώσει θα υπάρξουν και νέες αντιδράσεις...

Μέχρι όμως την ανατολή όμως θα είναι μάλλον μια μεγάλη βραδιά που θα κάνουν καιρό να την ξεχάσουν οι 930 επιβάτες.

bhorizon2





Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Αύριο βγαίνει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdülhamid Han»

Μητσοτάκης: Δεν γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, δεν θα το επέτρεπα - Αλλαγές στην ΕΥΠ


Πώς «οι ληστές του Διαδικτύου» παίρνουν τραπεζικούς κωδικούς από γιατρούς, επιχειρηματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης