Δύο Canadair και δύο Tractores πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.
Αυτή την ώρα η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπαρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο υπάρχουν πολλές μικροεστίες στο εσωτερικό, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα εναέρια.
Φωτογραφίες λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς:
Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».
Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Κλείσιμο
Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη. Η πυρκαγιά απείλησε επίσης Κότρωνα και Καραγιαννέικα και Λάττα.
Η ανανέωση της Χάρτας Διαφορετικότητας από τη bwin Greece αντανακλά εκ νέου τη δέσμευσή του βραβευμένου brand να προσφέρει ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον.
Με 50 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρωμένες λύσεις, εξειδικευμένη υποστήριξη και χιλιάδες προϊόντα για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, τα METRO Cash & Carry είναι ο απόλυτος One Stop Shop προορισμός.
Στη φετινή διοργάνωση η NBG Pay και η EDPS παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών συναλλαγών για κάθε επαγγελματία που αναζητά σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.