Άσχημα μπλεγμένος με την βαριά κακουργηματική κατηγορία της κατασκοπείας βρέθηκε ένας 52χρονος από τον Βόλο, ο οποίος θέλησε να βιντεοσκοπήσει με το drone του το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Arlington» που έφτασε στο λιμάνι της πόλης για να συμμετάσχει στην διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»!
Την περασμένη Τετάρτη, ο 52χρονος απογείωσε από την περιοχή Πευκάκια στο Βόλο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το κίνησε πάνω και περιμετρικά του αμερικανικού πλοίου μεταφοράς αμφίβιων οχημάτων και ελικοπτέρων και άρχισε να το βιντεοσκοπεί και να το φωτογραφίζει. Όμως, το drone έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα και αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο, άνδρες του οποίου εντόπισαν τον χειριστή και τον συνέλαβαν.
Ο 52χρονος οδηγήθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που του άσκησε δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος, πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να ετοιμάσει την απολογία του και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η κατηγορία της κατασκοπείας δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν βρέθηκε στην κατοχή του άλλο φωτογραφικό υλικό στρατιωτικού περιεχομένου, ενώ η καταγραφή από drone είναι το χόμπι του.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας