Ζόραν Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με αυτό»
Ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θα παρευρεθεί στο τρίτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Σημειώνει ότι «το πρόβλημα έγινε λύση, η σύγκρουση συνεργασία και η εχθρότητα συμμαχία» μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινάει την Πέμπτη στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, θα παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, που διατηρεί ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2019.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr λίγο πριν την έλευσή του στην Αθήνα, ο Ζάεφ μίλησε για την «Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως «άξιζε» και πως μετέτρεψε «το πρόβλημα σε λύση. Την σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία».
Ο ίδιος εκτίμησε πως η συνεργασίαανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, τονίζοντας πως: «η πρόοδος είναι εμφανής» και πως δεν υπάρχει καθυστέρηση ή οπισθοδρόμηση.
«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη στους Δελφούς σε μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ περισσότεροι σε σε σύγκριση με αυτούς που δεν το επιθυμούν» τόνισε ο Ζάεφ.
Απαντώντας για το εάν είναι πετυχημένη η «Συμφωνία των Πρεσπών», ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επεσήμανε: «Πριν από το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν μιλούσε και δεν άκουγε ο ένας τον άλλον, με μία εχθρική στάση μεταξύ μας. Τώρα είμαστε γείτονες, μαζί στο ΝΑΤΟ, με υποστήριξη και συνεργασία πολύ περισσότερο από πριν. Και η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός πως είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».
Η σειρά Sand Stone της Technogym, brand του Ομίλου Φάις, επανασυστήνει τον εξοπλισμό άσκησης μέσα από φυσικά υλικά και σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε κάθε σύγχρονο περιβάλλον
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.