Ζακ Κωστόπουλος: Αγορεύει σήμερα ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του

Ζακ Κωστόπουλος: Αγορεύει σήμερα ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του

Σε «τροχιά» ετυμηγορίας το δικαστήριο

zak3434
Την πρότασή του επί της ενοχής ή μη των έξι κατηγορουμένων αναμένεται να αναπτύξει σήμερα στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο εισαγγελέας της έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος. Προϋπόθεση, βέβαια, για την εισαγγελική αγόρευση είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, καθώς από τους έξι συνολικά, έχουν απολογηθεί οι πέντε.

Μένει ακόμη να απολογηθεί ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών, ο οποίος είχε νοσήσει με κορωνοϊό. Στη συνέχεια, αφού και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογηθεί, θα αγορεύσει ο εισαγγελέας και το δικαστήριο θα μπει στις επόμενες δικασίμους σε «τροχιά» έκδοσης της τελικής του ετυμηγορίας. Μάλιστα, σήμερα εν όψει της αγόρευσης του εισαγγελέα έξω από το δικαστήριο αναμένεται να συγκεντρωθούν φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστές και μέλη συλλογικοτήτων, ζητώντας την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και στο δικαστήριο έχουν καταθέσει πολλοί μάρτυρες, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειας του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, πρόσωπα που βρέθηκαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ιατροδικαστές, κ.ά.

Από την πλευρά τους οι πέντε κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα στο ακροατήριο έχουν αρνηθεί την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία που τους έχει απαγγελθεί με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Όπως ανέφεραν πρόθεση τους δεν ήταν να κάνουν κακό στον νεαρό άνδρα.

Στη δικογραφία που έχει στα χέρια του το δικαστήριο περιλαμβάνονται και βίντεο με την άγρια επίθεση σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό μάλιστα βούλευμα τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα βγαίνοντας από το κοσμηματοπωλείο «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου», του 33χρονου θύματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Η τελική μάχη στο Ντονμπάς, η έκκληση Ζελένσκι σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία και η ειρωνεία για Πούτιν

Καιρός: Στους 22 βαθμούς θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος - Η πρόγνωση μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η άσεμνη φράση του Σοϊλέδη στο Survivor που εξόργισε την Ασημίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης