Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για τον εγκλωβισμένο Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για τον εγκλωβισμένο Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη

«Έχει τροφή για πέντε μέρες, μετά δεν ξέρουν τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του γενικού προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη  σε τηλεοπτική του συνέντευξη 

25371164
Έντονη είναι η ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε καταφύγιο της ισοπεδωμένης πόλης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open τελειώνουν τα λιγοστά τρόφιμα που έχει στη διάθεσή του. «Έχει τροφή για πέντε μέρες, μετά δεν ξέρουν τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.

«Τρεχούμενο νερό δεν έχουν, ρεύμα δεν έχουν, ο φωτισμός γίνεται με ότι κεριά τους έχουν περισσέψει» τόνισε στη συνέχεια.

Δείτε τη συνέντευξή του

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cihcdqui4wmh)

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Μαριούπολη να δημιουργήσουν ανθρωπιστικές διαδρομές, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του άμαχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο γενικός πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης».

Επίσης, κάλεσε «όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού» και τονίζει πως η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί απέτρεψαν για άλλη μια φορά σήμερα την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε μια δραματική ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «σχεδόν απελπιστική».

«Οδηγούμαστε πραγματικά σε μια αδιανόητη τραγωδία», προειδοποίησε, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι «είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί και πρέπει να αποφευχθεί» ο επικεφαλής της οργάνωσης γγια την Ουκρανία.



Ειδήσεις σήμερα:

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή

Κλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα - Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης