Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των διασωθέντων του φλεγόμενου Euroferry Olympia

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των διασωθέντων του φλεγόμενου Euroferry Olympia

 Στους 12 οι αγνοούμενοι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση - Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βουλγαρικής καταγωγής που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου παρουσίασε ξαφνικά έντονο πρόβλημα δύσπνοιας και αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του

ekav_limani_kerkyra
Στο νοσοκομείο Κέρκυρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος  ο ένας από τους δύο διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βουλγαρικής καταγωγής παρουσίασε ξαφνικά έντονο πρόβλημα δύσπνοιας και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του. Ένας δεύτερος άνδρας που είναι αφγανικής καταγωγής, 25 ετών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών. Προφανώς πρόκειται για τον 25χρονο Αφγανό. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως οι αγνοούμενοι είναι 12 και όχι 11 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 

Νωρίτερα, οι δύο εναέριοι διασώστες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στο πλοίο με ελικόπτερο Super Puma αλλά και οι δύο διασωθέντες, οι οποίοι είχαν αρχικά εγκλωβιστεί στο γκαράζ του Euroferry Olympia, απομακρύνθηκαν από το σημείο. Ακόμη απομακρύνονται και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο.

Λόγω της προχωρημένης ώρας αλλά και του θερμικού φορτίου που έχει αναπτυχθεί το έργο για περαιτέρω έρευνες πάνω στο πλοίο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

Υπενθυμίζεται πως  μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του πλοίου και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Αφγανό, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει την επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.  Ένα Super Puma αφήνει με σχοινί έναν άνδρα της ΕΜΑΚ προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στην προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στο πλοίο. 

Διάσωση στο φλεγόμενο πλοίο




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερίκ Ζεμούρ περνά στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δείχνει δημοσκόπηση


Το καλοκαίρι πετάμε τις μάσκες και βάζουμε μάσκες… θαλάσσης, λέει ο Εξαδάκτυλος


Δύο νεκροί από την καταιγίδα «Γιούνις» στη Βρετανία - Σχολεία κλειστά, τρένα, αεροπλάνα καθηλωμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης