Τρεις νεκροί από την καταιγίδα «Γιούνις» στη Βρετανία - Σχολεία κλειστά, τρένα, αεροπλάνα καθηλωμένα

Τρεις νεκροί από την καταιγίδα «Γιούνις» στη Βρετανία - Σχολεία κλειστά, τρένα, αεροπλάνα καθηλωμένα

Δείτε live βίντεο από το Heathrow - Ένας 60χρονος άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση δέντρου και ένας οδηγός μοτοσυκλέτας κτυπήθηκε επίσης από δέντρο - Νεκρή και μία 30χρονη γυναίκα - Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα - «Μείνετε στα σπίτια σας» η αυστηρή σύσταση των αρχών - Τα 200 χιλιόμετρα την ώρα αγγίζουν οι ταχύτητες των ανέμων

000_32389MK
Τον πρώτο νεκρό από την καταιγίδα «Γιούνις» κατέγραψαν οι βρετανικές αρχές. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας γύρω στα 60 σε περιοχή του Λονδίνου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων που σαρώνουν το Νησί, με ταχύτητες που αγγίζουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Λίγη ώρα αργότερα καταγράφηκε και δεύτερος θάνατος εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Άλτον του Ανατολικού Χάμσάιρ, ένας οδηγός μοτοσυκλέτας κτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε στον δρόμο ενώ βρισκόταν σε κίνηση, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το τρίτο θύμα της καταιγίδας στη Βρετανία, είναι μία 30χρονη γυναίκα στην περιοχή Haringey, στο Λονδίνο.

Οι βρετανικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό σε ύψιστο επίπεδο, καθώς το καιρικό φαινόμενο που πλήττει τις τελευταίες ώρες το Νησί θεωρούνται ακραίες και επικίνδυνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αρχές, χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά, ενώ τρένα και αεροπλάνα είναι καθηλωμένα σε σταθμούς και αεροδρόμια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες. Όπως ανακοινώθηκε, χιλιάδες ταξιδιώτες ακύρωσαν το πρόγραμμά τους, καθώς οι ταχύτητες των ανέμων είναι ρεκόρ και οποιαδήποτε μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

Οι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν τη συγκεκριμένη καταιγίδα χειρότερη από εκείνη που είχε πλήξει το Νησί το 1987, η οποία είχε χαρακτηριστεί «Μεγάλη Καταιγίδα», με τους ανέμους να αγγίζουν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα στο Δυτικό Σάσεξ.

Δείτε live από το αεροδρόμιο του Χίθροου: 

LIVE: Storm Eunice at London Heathrow Airport
Κλείσιμο



The Moment Life-Threatening STORM Eunice Struck


Storm Eunice: Britain battered by 122mph winds in 'strongest storm in over 30 years'


Μεγάλη προσοχή στα νοτιοδυτικά και στα νοτιοανατολικά

Τις προηγούμενες ώρες οι περιοχές στη νοτιοδυτική και στη νοτιοανατολική Βρετανία είχαν μπει σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού». Από το μεσημέρι, οι βρετανικές αρχές απέσυραν το ύψιστο επίπεδο συναγερμού στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά διατήρησαν την αυστηρή σύσταση οι κάτοικοι να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι άκρως επικίνδυνα και το επόμενο διάστημα.

Στην Ουαλία όλα τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων. Στην περιοχή Brigade, οι άντρες της Πυροσβεστικής βοήθησαν σχεδόν 1.000 άτομα να εκκενώσουν από κτίρια που υπέστησαν ζημιές, χωρίς να καταγραφεί κάποιος τραυματισμός.

Storm Eunice: Winds batter Britain and Army on standby as second red warning issued



Σε κόκκινο συναγερμό το Λονδίνο

Ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, καλεί τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους ενώ ανάλογη σύσταση έλαβαν και οι κάτοικοι της υπόλοιπης νοτιοανατολικής Αγγλίας, καθώς και της δυτικής Ουαλίας.

Σε βίντεο που έχουν ανέβει στα social media, οι θυελλώδεις άνεμοι ξεριζώνουν δέντρα ενώ τα αεροπλάνα προσπαθούν να προσγειωθούν με ασφάλεια.

Οι ριπές ανέμου από την καταιγίδα «Γιούνις» που πλήττει τη νοτιοανατολική Βρετανία, έφθασαν σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ στο «Isle of Wight», το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας που βρίσκεται στη Μάγχη, αγγίζοντας τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών. 

Εικόνες στα social media δείχνουν πελώρια κύματα να «σκάνε» στο Φάρο του Νιου Χέιβεν. Οι ταχύτητες ανέμου στα αμερικανικά μετεωρολογικά πρότυπα παραπέμπουν σε τυφώνα επιπέδου 1 (του πιο χαμηλού δηλαδή).

Storm Eunice: Met Office warns of 'danger to life' as storm approaches


Οι (κλεισμένοι στα σπίτια τους) Άγγλοι βρήκαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στην τηλεόραση τις προσπάθειες των πιλότων να προσγειώσουν στο Χίθροου τα αεροπλάνα εν μέσω της κακοκαιρίας. Η σχετική ζωντανή μετάδοση του βρετανικού Big Jet TV συγκέντρωσε μάλιστα περισσότερους από 100.000 τηλεθεατές:

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου, εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια στον σιδηρόδρομο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου, τουλάχιστον 65 πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 114 καθυστέρησαν περισσότερο από 15 λεπτά ενώ στο αεροδρόμιο Gatwick υπήρξαν 15 ακυρώσεις και 67 πτήσεις με καθυστέρηση.
000_3237478




Η British Airways ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός των αεροσκαφών που επιτρέπεται να προσγειώνονται στο Χίθροου «μειώνεται λόγω των θυελλωδών ανέμων».

Εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά και όλες οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κλείσει και στην Ουαλία και ο στρατός είναι επί ποδός για βοήθεια όπου χρειαστεί.

Περισσότερα από 55.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στη γειτονική Ιρλανδία.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται νέα συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτων καταστάσεων Cobra για τον τρόπο που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση του Λονδίνου την πρωτοφανή κακοκαιρία.

eunice__1__2
eunice__2__2

Η καταιγίδα «Γιούνις» πλήττει και τη Γαλλία


Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί πέντε διαμερίσματα στη βόρεια και βορειοδυτική Γαλλία εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και του κινδύνου μεγάλων κυμάτων από το πέρασμα της καταιγίδας «Γιούνις».

Ισχυροί άνεμοι πλήττουν τις τελευταίες ώρες τις γαλλικές ακτές, με τους μετεωρολόγους να επισημαίνουν ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη.

Καθώς υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθούν οι αεροπορικές ή οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και να προκληθούν ζημιές στα δίκτυα τηλεφωνίας και ηλεκτρικού ρεύματος, οι αρχές απηύθυναν έκκληση οι πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες που ενέχουν κινδύνους και να ενημερώνονται πριν από κάθε μετακίνησή τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου: Εκκενώνεται μαζικά το Ντόνετσκ - Φεύγουν τα γυναικόπαιδα υπό τον φόβο εισβολής

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν σας αρέσει ο Κύρτσος, να τον πάρετε στο κόμμα σας - «Να παραδώσει την έδρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης