Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου η δίκη των 4 «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου η δίκη των 4 «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Τα μέλη της «Συνταγματικής Αστυνομίας» αναστάτωσαν την προηγούμενη Τετάρτη διαγνωστικό κέντρο στην Κάτω Τούμπα - Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης

thematofylakes-syntagmatos-5
Για τις 20 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, που το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης εμφανίστηκαν ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» σε διαγωνιστικό κέντρο της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησαν να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Η δίκη αναβλήθηκε (για δεύτερη φορά) από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Ήδη από την προηγούμενη αναβολή είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Διώκονται για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.

Εισβολη τεσσάρων ατόμων σε διαγωνισμό κέντρο- Ιδιοκτήτης του Κεντρου


Σε δηλώσεις τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν τη δική τους θέση για την υπόθεση, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σύμφωνα με όσα είπαν, προέβησαν στην ενέργεια επειδή διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι' αυτόν τον λόγο ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

Το κατηγορητήριο, πάντως, μεταξύ άλλων, τους αποδίδει ότι φορώντας καρτελάκια υπό τον τίτλο «Δελτίο Α120Σ» -παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του 'Αρθρου 120 του Συντάγματος» η οποία ακολουθώντας ακραία ρητορική και επικαλούμενη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος ισχυρίζεται πως με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα- εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test για την Covid-19, προκαλώντας αναστάτωση στο διαγνωστικό κέντρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα καλά και τα κακά νέα για την «Όμικρον»: Τα τρία συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Πάτρα: Ανεμβολίαστα αδέλφια πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι αρνητές που υπόσχονταν διαγραφή χρεών και πλήρωναν με... πέτρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης