Μάθε τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα επικοινωνίας στον κόσμο

Μάθε τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα επικοινωνίας στον κόσμο

Φαντάσου να ταξιδεύεις σε περισσότερες από 21 χώρες έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνείς με το 7,6% του παγκόσμιου πληθυσμού και να κάνεις φίλους παντού. Σκέψου να σπουδάζεις σε κορυφαία πανεπιστήμια ή να δουλεύεις στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σε κάθε άκρη του πλανήτη.

sevilli_header
Sponsored Content

Τώρα μπορείς να μυηθείς στην κουλτούρα 580 εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, με τις πιο γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας, σπουδάζοντας στον επίσημο μορφωτικό φορέα του ισπανικού κράτους
Γνωρίζοντας ισπανικά, δηλαδή τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα επικοινωνίας στον κόσμο, μπορούν να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η καλύτερη επιλογή εκμάθησης.
Στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια, η διδασκαλία ισπανικών ταυτίζεται με το Ινστιτούτο Θερβάντες, τον ηγετικό φορέα στον κόσμο που όχι μόνο προωθεί τη γνώση της συγκεκριμένης γλώσσας αλλά συμβάλει και στη γενικότερη διάδοση του πολιτισμού των ισπανόφωνων χωρών.
Κλείσιμο
38871021_m
Η θέα στην παλιά πόλη του Τολέδο
Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να μάθεις ισπανικά
Στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και των γρήγορων εξελίξεων τα στοιχεία δείχνουν ότι την επόμενη δεκαετία τα ισπανικά θα είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε χρήση όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στις οικονομικές συναλλαγές.
Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η γνώση της ισπανικής βελτιώνει τις εργασιακές προοπτικές του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη αφού οι αναπτυσσόμενες ισπανόφωνες χώρες προσφέρουν όλο και περισσότερες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ακόμα, η Ισπανία είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα με τα περισσότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ενώ η καλλιτεχνική της δραστηριότητα (μουσική, θέατρο, σινεμά κ.ά.) αλλά και η γαστρονομία της είναι από τις δημοφιλέστερες του πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες.
93040765_m
Λεπτομέρεια πολύχρωμου μωσαϊκού (Πάρκο Γκουέλ, Βαρκελώνη, Ισπανία)
Για τους Έλληνες οι ισπανόφωνες χώρες είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η Ισπανία αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή των νέων από την Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Ταυτόχρονα η γνώση ισπανικών ανοίγει αυτόματα τις πόρτες πανεπιστημίων υψηλού κύρους όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στη Λατινική Αμερική για σπουδαστές όλων των επιστημονικών πεδίων.

Και το καλύτερο; Πρόκειται για μία γλώσσα που ειδικά οι Έλληνες μπορούμε να μάθουμε εύκολα και μάλιστα με τέλεια προφορά λόγω της φωνητικής της ομοιότητας με τη μητρική μας.
thervantes_header
Απόλυτη εξειδίκευση
Ως επίσημος φορέας της Ισπανίας το Ινστιτούτο Θερβάντες κάθε χρόνο διαθέτει περισσότερους από 100.000 μαθητές σε 8.000 τμήματα που λειτουργούν στα κέντρα του σε όλο τον κόσμο.

Η διδασκαλία υψηλής ποιότητας, η μακροχρόνια εμπειρία (στην Ελλάδα βρίσκεται από το 1991), οι ισπανόφωνοι καθηγητές με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τα ολιγάριθμα τμήματα και η προσωπική συμβουλευτική (κατατακτήρια τεστ κ.ά.) είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που εγγυώνται γρήγορη και αποτελεσματική εκμάθηση ισπανικών, με την υπογραφή του Ινστιτούτου Θερβάντες.
IMG_3112a
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Θερβάντες διαθέτει τμήματα για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα που αντιστοιχούν στην κλίμακα των επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Παραδίδει επίσης μαθήματα για επιχειρήσεις, μαθήματα ελληνικών σε ισπανόφωνους και οργανώνει θεματικά εργαστήρια, ειδικά μαθήματα λογοτεχνικής μετάφρασης κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική βιβλιοθήκη σε ισπανικά στην Ελλάδα, την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας αλλά και συμμετοχή σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με τον ισπανοαμερικανικό κόσμο τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.). 
image002
Ευελιξία σε όλα τα επίπεδα
Το Ινστιτούτο Θερβάντες προσφέρει ευέλικτα ωράρια, ιδιαίτερα για τους ενήλικες (9.00-22.00, Δευτέρα – Παρασκευή, και πρωινά Σαββάτου), ρυθμούς μαθημάτων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή (κανονικά, εντατικά και ειδικά) αλλά και τρόπους εκμάθησης (δια ζώσης ή online, μέσω τηλεδιάσκεψης zoom, αυτόνομη εκμάθηση με την πλατφόρμα AVE Global, (Aula Virtual de Español) ακόμα και χωρίς επιβλέποντα καθηγητή κ.ά. ) που εξυπηρετούν ενδιαφερόμενους όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Θερβάντες διαχειρίζεται τα δύο πιο αξιόλογα διπλώματα ισπανικών: το δίπλωμα DELE (Διπλώματα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) και το πιστοποιητικό SIELE δίνοντας επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας.  

Info
Εγγραφές όλο το χρόνο 
Σκουφά 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634117, www.atenas.cervantes.es/gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης