Κίνημα αρνητών της απογραφής - Απίστευτες αναρτήσεις στα social media

Κίνημα αρνητών της απογραφής - Απίστευτες αναρτήσεις στα social media

Πώς το συνδέουν με τον εμβολιασμό και την πανδημία - Η διαδικασία για την απογραφή

apografis
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Πολίτες αρνούνται να συμμετάσχουν στην απογραφή πληθυσμού γιατί πιστεύουν πως εξυπηρετεί άλλο σκοπό από εκείνον που πραγματικά γίνεται.

Οι αρνητές της απογραφής έχουν εξαπολύσει μπαράζ σχολίων στα social media προτρέποντας τους ακολούθους τους να μην λάβουν μέρος στην απογραφή καθώς όπως υποστηρίζουν συνδέεται με τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο αρνούνται να δεχτούν στο σπίτι τους, τους απογραφείς για τη συνηθισμένη διαδικασία αλλά αρνούνται να συμπληρώσουν και τα δελτία απογραφής ηλεκτρονικά. Οι αρνητές της απογραφής έχουν συνδέσει τη διαδικασία με την καταγραφή των ανεμβολίαστων πολιτών καλώντας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι άλλους πολίτες να μην απογραφούν. Η σύνδεση της απογραφής με τον εμβολιασμό είναι μια συσχέτιση που υπάρχει μονάχα στο μυαλό των αρνητών της απογραφής και πουθενά αλλού. Είναι μάλιστα τέτοιο δυνατό το επιχείρημά τους που συνδέουν το σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την εικόνα του κορωνοϊού.

Twitter και Facebook έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των αρνητών της απογραφής και των άλλων χρηστών.
apografi1


«Εμείς που είμαστε απογραφείς και μας έστειλαν ενημερωτικό μειλ με συχνές ερωτήσεις, υπήρχε μέσα και αυτή η ερώτηση. Δεν απορούμε με τους αρνητές. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ #απογραφη2021 #απογραφη»

APOGRAFI1
Κλείσιμο


«Ήξερα άτομο, 96 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που έκανε απογραφή και λίγες μέρες μετά πέθανε. #απογραφη2021».

«Ικανούς τους έχω να αρχίσουν τα "Υγιέστατος χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πέθανε ξαφνικά αμέσως μετά την απογραφή του" #απογραφη2021»

«Υπερορθόδοξοι αρνούνται την απογραφή του Διαβόλου. Έπειτα ανοίγουν την Καινή Διαθήκη και διαβάζουν στο ευαγγέλιο του Λουκά πώς ο Ιωσήφ με την έγκυο Μαρία ταξίδεψαν μέχρι τη Βηθλεέμ για να απογραφούν. (Δημήτρης Κοργιαλάς) #απογραφη2021»

APOGRAFI2


Πώς γίνεται η ηλεκτρονική δήλωση για την απογραφή του πληθυσμού 2021

Συνεχίζουν να επισκέπτονται σπίτια, διαμερίσματα, αλλά και κάθε είδους κατάλυμα οι συνολικά 60.000 απογραφείς και να παραδίδουν στους κατοίκους το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό για κάθε νοικοκυριό, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή 2021 μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας. Αφού παραλάβουν το έντυπο που αναλογεί σε κάθε σπίτι, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα για την απογραφή μέσω του gov.gr του Θα εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxis , στη συνέχεια θα συμπληρώσει τον μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο έντυπο και τέλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις που αναφέρονται τόσο στην οικία όσο και στα μέλη της κάθε οικογένειας.

Εάν κάποιος δεν καταφέρει να αυτοαπογραφεί ή δεν μπορέσει να το ολοκληρώσει, μετά τις 27 Νοεμβρίου οι απογραφείς θα επισκέπτονται δια ζώσης τα σπίτια, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή.

Δείτε βίντεο: Κίνημα αρνητών και για την απογραφή - Απίστευτες αναρτήσεις στα social media
Κίνημα αρνητών και για την απογραφή - Απίστευτες αναρτήσεις στα social media


Ειδήσεις σήμερα

Φωτεινή Τσακίρη για Πέτρο Φιλιππίδη: Άκουγα πράγματα αλλά οι φήμες είναι φήμες

«Το 2022 έχω αποφασίσει να κλείσω τα social media», αποκάλυψε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης