Ασθενής σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη - Δείτε σε χάρτη το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νοτιοανατολικά της Ζάκρου

seismostora-seismoskriti
Ασθενής σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη,  12 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά  της Ζάκρου. 

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα. 

Η νέα ασθενής  σεισμική δόνηση εντάσσεται στην ακολουθία του μεγάλου σεισμού των 6,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 2:25 μετά τα μεσάνυχτα, λίγες ημέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη,  με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρα να μιλά για «θετική εξέλιξη εκτόνωσης του φαινομένου».

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -  στις 12:12 το μεσημέρι - με επίκεντρο επτά χιλόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 13,8 χιλιόμετρα.


Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη σεισμική δόνηση των 3,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης

seismoskrititora-zakros
Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Ξεκινά δραστηριότητα η Starlink του Έλον Μασκ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης