Παραδόθηκαν στα παιδιά της Σαμοθράκης τα γήπεδα που τους υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραδόθηκαν στα παιδιά της Σαμοθράκης τα γήπεδα που τους υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο», τους είχε πει ο Πρωθυπουργός ένα χρόνο πριν κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί

samothraki2
«Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο». Μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνομιλία με μικρούς μαθητές της Σαμοθράκης κατά την επίσκεψή του στο νησί πέρυσι τον Οκτώβριο, έγινε πράξη. Σήμερα παραδόθηκαν στα παιδιά του ακριτικού νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου όχι ένα, αλλά τρία υπερσύγχρονα γήπεδα - δύο μπάσκετ και ένα βόλεϊ, μαζί με τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την άθλησή τους.

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη Σαμοθράκη στις 17 Οκτωβρίου 2020, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ανεβαίνοντας τότε στο Κάστρο της Χώρας είχε «οδηγούς» τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Στη συνομιλία που είχε μαζί τους, οι μικροί μαθητές τον ρώτησαν για τα ενδιαφέροντα του στον αθλητισμό και του «μετέφεραν» τα αιτήματα τους. «Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο» τους απάντησε τότε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

samothraki1

samothraki2


Κλείσιμο
Στις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα 3 γήπεδα μπήκαν αμέσως στο πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες» που τρέχει ο Οργανισμός για ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα. Με χορηγό τη Bwin οι συνολικά 320 μαθητές του νησιού χαίρονται ένα χρόνο μετά, στη θέση των παλιών εγκαταστάσεων που υπήρχαν, δύο υπερσύγχρονα γήπεδα στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ένα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης.

Στα τρία τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1200 τ.μ, επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, αντίστοιχος με αυτόν των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, ενώ εγκαταστάθηκε και ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου τα γήπεδα να καταστούν ξανά χρηστικά!

Η προσφορά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η Bwin προχώρησαν στον καλλωπισμό όλων των περιβαλλόντων χώρων παραδίδοντας στην κοινωνία της Σαμοθράκης μια αθλητική «κληρονομιά» που θα αλλάξει τη ζωή της νεολαίας, προσφέροντάς της νέες ευκαιρίες άθλησης.



Ειδήσεις σήμερα

Έγκυος δασκάλα 41 ετών συνελήφθη για αποπλάνηση 15χρονου - Τα sex video αποκάλυψαν τη δράση της

Χωρίς θρησκείες, χωρίς σύνορα, χωρίς ιδιοκτησία: Το «Imagine» του Τζον Λένον κλείνει τα 50

Καιρός: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ - Δείτε πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης