Πηγές υπουργείου Πολιτικής Προστασίας: Προτείναμε εναλλακτικές λύσεις για το νεογέννητο που μένει σε σκηνή στο Αρκαλοχώρι
Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου οι εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν στους σεισμόπληκτους « περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους μέχρι να δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους»
Πηγές το υπουργείου μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισαν πως «εχουν ήδη προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων και ευάλωτων περιπτώσεων - όπως μια νεαρή μητέρα με βρέφος λίγων ημερών- προκειμένου να μην παραταθεί η παραμονή τους στις σκηνές».
«Οι εναλλακτικές αυτές λύσεις περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους μέχρι να δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους», τόνισαν ακόμη οι ίδιες πηγές.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.