Άρειος Πάγος: Αναφορά 6 δικηγόρων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Άρειος Πάγος: Αναφορά 6 δικηγόρων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Τι επικαλούνται στη αναφορά τους οι δικηγόροι

ARIOSPAGOS
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 6 δικηγόροι Αθηνών κατέθεσαν «αναφορά άδικης πράξης» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και ζητούν τις κατά νόμον ενέργειες των αρμοδίων εισαγγελικών και όχι μόνο αρχών.

Οι έξι επικαλούνται και προσκόμισαν δημοσιεύματα του Τύπου από τα οποία όπως υποστηρίζουν «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».


Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».


Την εν λόγω αναφορά υπογράφουν οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος.



Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Στη Μπούντεσταγκ η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής

Γερμανικές εκλογές: Δύο νικητές ή δύο ηττημένοι; - Πρώτο το SPD, αλλά ακόμα και το κόμμα της Μέρκελ μπορεί να βγάλει καγκελάριο

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: Έρχεται αύξηση 200 με 250 κρουσμάτων ημερησίως στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης