Έκρηξη στα Καλύβια: «Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα», λένε αυτόπτες μάρτυρες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Έκρηξη στα Καλύβια: «Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα», λένε αυτόπτες μάρτυρες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», αποκαλύπτουν στο protothema.gr - Επτά άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα - Έγκαιρη ήταν η κινητοποίηση πυροσβεστικών και ασθενοφόρων

kalyvia
«Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα. Ακούσαμε τον θόρυβο και είδαμε τη φωτιά». Σοκάρουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στα Καλύβια Θορικού σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα, από τα οποία τα δύο φέρουν εγκαύματα. Στο σημείο την στιγμή της έκρηξης επικράτησε πανικός, με την Πυροσβεστικη να κινητοποιείται άμεσα καθώς η έκρηξη ήταν τεράστια και ξέσπασε άμεσα φωτιά.

Κανείς δεν περίμενε πως το ήσυχο πρωινό δίπλα στη θάλασσα στα Καλύβια θα μετατρεπόταν στην οδό Αμοργού σε ένα σημείο με εκρήξεις και μια μεγάλη φωτιά απο την οποία κινδύνεψαν σπίτια και τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Ακούσαμε με τη γυναίκα μου τον θόρυβο και καταλάβαμε γρήγορα ότι έγινε κάτι πολύ σοβαρό. Ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγηκαμε έξω και είδαμε τη μεγάλη φωτιά και άνθρωποι να φωνάζουν για βοήθεια. Η Πυροσβεστικη ήρθε αρκετά γρήγορα», είπε κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν πριν από λίγες ώρες. «Είδαμε ένα οχήμα υγραερίου και είχε μια σωλήνα συνδεδεμένη με το σπίτι. Γρήγορα κατάλαβα ότι η έκρηξη είχε σχέση με υγραέριο», συνέχισε ο κ. Νίκος.

Καλύβια έκρηξη δήλωση αυτόπτη μάρτυρα 18/9/2021


Ακόμη ένας κάτοικος δήλωσε στο protothema.gr συγκλονισμένος από τα όσα έζησε: «Είμαι 40 χρόνια εδώ αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανάδει. Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα. Οι ζημιές ήταν αρκετά σοβαρές και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στο βουνό. Η Πυροσβεστική ήρθε άμεσα και άρχισαν να μεταφέρουν τους πολίτες μακριά από τη φωτιά. Έφτασαν γρήγορα ασθενοφόρα. Ακουγα τις σειρήνες και είχα τρομοκρατηθεί με τα όσα έβλεπα στον δρόμο. Οι άνθρωποι φώναζαν».

Καλύβια έκρηξη δήλωση αυτόπτη μάρτυρα (2) 18/9/2021
Κλείσιμο


Το χρονικό της έκρηξης

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί σε διώροφο σπίτι στα Καλύβια. Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Αμοργού 12 και όπως αναφέρουν πληροφορίες από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά επτά άτομα από τα οποία τα δυο πιο σοβαρά, με εγκαύματα. Οι δύο εγκαυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής (21 πυροσβέστες με επτά οχήματα) που επιχειρούν.

a
b


Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη σημειώθηκε όταν γέμιζαν αέριο σε μια δεξαμενή και αυτή εξερράγη. Τραυματίες και μάλιστα με σοβαρά εγκαύματα, είναι ο οδηγός του βυτιοφόρου και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Επίσης στο νοσοκομείο (Αγλαΐα Κυριακού) έχει μεταφερθεί και ένα από τα τρια παιδιά του τελαυταίου, ενώ στο σπίτι βρίσκονταν ακόμη η σύζυγός του με τα άλλα δύο τους παιδιά.

c
d


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόμπερτ Νταρστ: Στη φυλακή ο μεγιστάνας του real estate για τη δολοφονία της καλύτερής του φίλης

EUMED9: H Μεσόγειος «φλέγεται» στη σκιά της AUKUS - «Στη γειτονιά της» γυρνά η Γαλλία

Χαμός στην Αγγλία με τον Χάμιλτον: Μετά το ατύχημα στη Μόντσα εθεάθη παρέα με μοντέλο του OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης