Ιαπωνία: Προειδοποίηση μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Όρος Οντάκε

Ιαπωνία: Προειδοποίηση μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Όρος Οντάκε

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε το επίπεδο συναγερμού σε 3 – στην πενταβάθμια κλίμακα - Μεγάλοι ογκόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο ενδέχεται να προσγειωθούν σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων

japan_volcano
Οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν σήμερα προειδοποίηση μετά από έκρηξη ηφαιστείου στα νοτιοδυτικά της χώρας, με μεγάλους ογκόλιθους να πετάγονται σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά τον κρατήρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Σύμφωνα με πρακτορείο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αμέσως μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Όρος Οντάκε, στην περιφέρεια της Καγκοσίμα.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε το επίπεδο συναγερμού σε 3 – στην πενταβάθμια κλίμακα – με το επίπεδο 5 να προβλέπει εντολή εκκένωσης - για να περιορίσει την πρόσβαση στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Πολλές αρχικές «εκρήξεις» σημειώθηκαν στον κρατήρα χθες, ανέφερε η υπηρεσία, την οποία επικαλέστηκε το Kyodo, το οποίο προειδοποίησε ότι μεγάλοι ογκόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο ενδέχεται να προσγειωθούν σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

Μια παρόμοια έκρηξη σημειώθηκε στο Όρος Οντάκε τον Μάρτιο, για την οποία η μετεωρολογική υπηρεσία είχε επίσης εκδώσει συναγερμό επιπέδου 3.

Η Ιαπωνία, στην οποία υπάρχουν πολλά ενεργά ηφαίστεια, βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου καταγράφονται πολλοί σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις.


Ειδήσεις σήμερα

Πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 11,9% στην πρόθεση ψήφου

Λευκός Οίκος μετά τη γαλλική οργή: Το Παρίσι είχε ενημερωθεί για τη συμμαχία AUKUS - Διαψεύδουν οι Γάλλοι

Η επιστροφή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και οι... 50 αποχρώσεις του «κίτρινου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης