Το μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Η παιδεία αποτελεί ένα αγαθό εξαιρετικά απαραίτητο και σημαντικό όχι μόνο για την προσωπική ολοκλήρωση του καθενός από εσάς, αλλά για την πρόοδο και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου», είπε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης στο μήνυμά του

gavriilnew
Το δικό του μήνυμα στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς έστειλε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γραβριήλ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνω προς όλες και όλους τις ολόθερμες ευχές μου για μία καλή, ευλογημένη, δημιουργική, πλούσια σε γνώση περίοδο, δίχως αλλά πρακτικά εμπόδια και προσκόμματα! Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται πάντοτε από ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες. Συνοδεύεται όμως από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Φόβους για τυχόν προσωπικά λάθη και αποτυχίες. Δίχως όμως λάθη και αποτυχίες δεν έρχεται η ανακάλυψη. Δεν εξελίσσεται η εκπαίδευση», δήλωσε ο μητροπολίτης στο μήνυμά του.

«Η παιδεία αποτελεί ένα αγαθό εξαιρετικά απαραίτητο και σημαντικό όχι μόνο για την προσωπική ολοκλήρωση του καθενός από εσάς, αλλά για την πρόοδο και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου. Από εσάς, παιδιά μου, αναγεννάται η κοινωνία ολόκληρη και μέσα από τα οράματα που εσείς θα θέσετε προσδοκούμε το αύριο να γίνει καλύτερο! Δώστε τον αγώνα σας! Ζήστε, ονειρευθείτε, προσπαθήστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και ειρηνικότερος. Η από μέρους σας άδολη διάθεση για ειρήνη και δικαιοσύνη, θα ανατείλει ένα μέλλον λαμπρό και παραγωγικό, πέρα από ιδεοληψίες και παραλείψεις του παρελθόντος. Όποιος έχει πίστη στο Θεό ελπίζει και όσο προσπαθεί τα καταφέρνει. Οι δυσκολίες θα είναι πάντοτε αρκετές, μα οι ελπίδες και οι προσδοκίες περισσότερες! Η Εκκλησία μας προσεύχεται για όλους σας και καμαρώνει όλους σας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και για όσα το σχολείο τολμά και επιτυγχάνει. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έχετε όλοι πλούσια την ευλογία του Θεού, υγεία σωματική και πνευματική, καθώς και ελπίδα για το καλύτερο!», συμπλήρωσε ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα

«Με κατέστρεψε!»: Ξέσπασε κατά του συντρόφου της η Πολυχρονοπούλου όταν άκουσε ότι θα τον ακολουθήσει στη φυλακή

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Οι εμμονές της Έφης σε νέα ηχητικά ντοκουμέντα - Πήγαινε στις χαρτορίχτρες για τα... ερωτικά της

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η αποστολή sms για την τρίτη δόση του εμβολίου σε 285.000 πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης