Ιερώνυμος: Ευχές για καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις αίθουσες τη Δευτέρα

Ιερώνυμος: Ευχές για καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις αίθουσες τη Δευτέρα

«Καλούμαστε να γίνουμε συνοδοιπόροι και συνεργάτες με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στην καλλιέργεια της Παιδείας, και όχι μόνο της μόρφωσης, μέσα στο σχολείο μας«, αναφέρει στο μήνυμά του

ieronymos
«Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά», εύχεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πριν από το νέο τους ξεκίνημα για το σχολικό έτος 2021-2022.

«Σε καιρούς που η ζωή δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και η ελπίδα δείχνει να χάνεται στον κόσμο, έχετε αναλάβει το πιο σπουδαίο έργο στην παγκόσμια πραγματικότητα: Να κρατήσετε τις μαθητικές καρδιές χαρούμενες και ενθουσιώδεις. Με την ωραία σας προσωπικότητα και με τη διάθεσή να τους δείξετε πως υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτός ο κόσμος και βρίσκεται στο χέρι μας, κρύβεται στη καρδιά όλων μας», τους προτρέπει.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

«Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί,

Επιτρέψτε μου να σας αποκαλέσω συναδέλφους μου -ενθυμούμενος και την παλαιότερη ιδιότητά μου- στο δύσκολο και συνάμα μοναδικό λειτούργημα της διαπαιδαγώγησης των νέων μας, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σε καιρούς που η ζωή δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και η ελπίδα δείχνει να χάνεται στον κόσμο, έχετε αναλάβει το πιο σπουδαίο έργο στην παγκόσμια πραγματικότητα: Να κρατήσετε τις μαθητικές καρδιές χαρούμενες και ενθουσιώδεις. Με την ωραία σας προσωπικότητα και με τη διάθεσή να τους δείξετε πως υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτός ο κόσμος και βρίσκεται στο χέρι μας, κρύβεται στη καρδιά όλων μας.

Από την άλλη, οι νέοι και οι νέες μας περιμένουν από εμάς, που υποτίθεται είμαστε σοφότεροι, να τολμήσουμε την αυτοκριτική μας και να παραδεχθούμε τις αποτυχίες μας, κυρίως στο να τους προσφέρουμε έναν κόσμο όμορφο και ασφαλή. Παράλληλα, αναλαμβάνοντας όλοι μας τις τρομακτικές μας ευθύνες, καλούμαστε να γίνουμε συνοδοιπόροι και συνεργάτες με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στην καλλιέργεια της Παιδείας, και όχι μόνο της μόρφωσης, μέσα στο σχολείο μας.

Με αγάπη και δέος για το πολύτιμο έργο σας, σας χαιρετώ με πατρικές ειλικρινείς ευχές. Να έχετε την ευλογία του Θεού τόσο μέσα στις τάξεις σας όσο και στην προσωπική σας ζωή. Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά!».


Ειδήσεις σήμερα:

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: Μικροβιολογικά κέντρα χορηγούν πλαστά θετικά τεστ, νοσηλευτές «ρίχνουν» τη δόση στο πάτωμα

Άγρια επίθεση με στιλέτο κατά αστυνομικών στου Ζωγράφου: «Ή θα με σκοτώσετε ή θα σας σκοτώσω»

Επίθεση με βιτριόλι: «Ήθελε να της αφαιρέσει τη ζωή», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της Ιωάννας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης