Μύκονος: Καίριο πλήγμα στο έγκλημα - Γνωστός αρχιτέκτονας σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Μύκονος: Καίριο πλήγμα στο έγκλημα - Γνωστός αρχιτέκτονας σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από πέντε χρόνια ερευνών και παρακολούθησης των κινητών τους τηλεφώνων - Ο εμπλεκόμενος Μυκονιάτης αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του

peripoliko_main

Πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο, πέντε χρόνια μετά τις έρευνες και την «καλωδίωση» των τηλεφώνων τους!

Μια απίστευτη υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr με πρωταγωνιστές γνωστά πρόσωπα του νησιού των ανέμων, ανάμεσα τους και ένας αρχιτέκτονας και φόντο τη διακίνηση της «λευκής κυρίας». Μια έρευνα που όπως φαίνεται από τη δικογραφία της υπόθεσης, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το 2015.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που ήταν επικεφαλής των ερευνών «Το Δεκέμβριο του έτους 2015, περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία σχετικά με εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Αρχικά, η πληροφορία ανέφερε ότι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι άνδρας ονόματι «Γιάννης». Στη συνέχεια από την έρευνα καθώς και νεότερες πληροφορίες, ήταν ένας ακόμη άνδρας με το όνομα «Μήτσος» αλλά και ένας ακόμη με το όνομα «Κώστας». Επίσης προέκυψε ότι ο «Γιάννης» μετέβη στη Λατινική Αμερική προκειμένου να προετοιμάσει την εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα μας».

Τα κινητά τηλέφωνα των προσώπων που έδωσε στην Ασφάλεια το «βαθύ λαρύγγι», μετά από εισαγγελική παραγγελία μπήκαν στο μικροσκόπιο και παρακολουθούνταν για χρόνια προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το κύκλωμα.

«Στις συνομιλίες του ο «Γιάννης» ήταν αρκετά φειδωλός και μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων παρακινούσε και τους συνομιλητές του να μιλούν με τον ίδιο τρόπο αποφεύγοντας να αναφέρεται σε ονόματα και τοποθεσίες. Χρησιμοποιούσε διάφορες κωδικές λέξεις όταν ήθελε να αναφερθεί στα ναρκωτικά, όπως «άρωμα», «κοπέλα», «αφρός», «πρωινό», «τραπέζι», διάφορες σεξιστικές λέξεις που αφορούσαν στη γυναικεία φύση κ.ά. Ακόμη, όπως προέκυψε από την τεχνική επιτήρηση, πωλούσε 100 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης και 10 ευρώ το γραμμάριο της κάνναβης αλλά όχι σε συσκευασία μικρότερη των 10 γραμμαρίων. Μάλιστα, χαρακτηριστικά τα μέτρα προφύλαξης που έπαιρνε, ήταν όπως έλεγε ο ίδιος έχει συγκεκριμένο πελατολόγιο για να μην τον εντοπίζουν και προτιμούσε να δουλεύει με λίγους και σταθερούς» αναφέρει στην κατάθεση του ο αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών.


Ο Μυκονιάτης αρχιτέκτονας

Τελικά, η υπόθεση είχε εξελίξεις πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν συνελήφθησαν τρία άτομα. Τον τελευταίο, πρόκειται για

Σταθης_Μητσοκαλης
Ο δικηγόρος του αρχιτέκτονα κ. Στάθης Μητσοκάλης

Μυκονιάτη αρχιτέκτονα και διακοσμητή εσωτερικών χώρων ο οποίος, λένε οι πληροφορίες έχει ασχοληθεί με πολλά σπίτια επωνύμων του κοσμοπολίτικου νησιού, τον οποίο συνέλαβαν το βράδυ της 15ης Αυγούστου καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την 2η ανακρίτρια Ναρκωτικών Αθηνών για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.Την Τετάρτη 18/8 εκτελέστηκε το ένταλμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο συλληφθείς πήρε προθεσμία και απολογήθηκε Παρασκευή 20 Αυγούστου ενώπιον της 4ης ανακρίτριας Ναρκωτικών η οποία αναπληρώνει τη 2η και στη συνέχεια αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του δεν έχει σχέση με το κύκλωμα, δηλώνοντας χρήστης κοκαΐνης. «Τις ναρκωτικές ουσίες τις προμηθευόμουν από διάφορους προμηθευτές είτε στη Μύκονο είτε στην Αθήνα όπου διέμενα ορισμένους μήνες τον χειμώνα. Οι επιμέρους πράξεις αγοράς ναρκωτικών που αναφέρονται στη δικογραφία δεν αποσκοπούν στο κέρδος αλλά επρόκειτο για εξυπηρετήσεις μεταξύ φίλων χρηστών. Ποτέ δεν αποκόμισα κέρδος από αυτές τις πράξεις» ανέφερε.

Ο δικηγόρος του αρχιτέκτονα κ. Στάθης Μητσοκάλης τονίζει στο protothema.gr πως «Η δικογραφία αναφέρεται σε μία έρευνα τουλάχιστον πέντε ετών, κατά συγκεκριμένων ατόμων στο νησί της Μυκόνου. Παρ' όλη την πολύχρονη έρευνα όμως, η κατηγορία τελικά  στηρίχθηκε μόνο στην παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, το όποιο ύποπτο περιεχόμενο των οποίων ουδέποτε επιβεβαιώθηκε με τη φυσική διακρίβωση κάποιας συγκεκριμένης πράξης διακίνησης ναρκωτικών. Συνέπεια λοιπόν της έλλειψης αδιαμφισβήτητων στοιχείων σε βάρος του, ο εντολέας μου ορθά αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη».

Οι διαλογοι: «Σε όποιον πουλάμε λιποθυμάει»

Οι διάλογοι των συλληφθέντων ειναι αυτοι που ουσιαστικά τους έριξαν στα δίχτυα του νόμου. Μάλιστα, σε κάποια σημεία, τα μέλη επαίρονται ότι διακινούσαν υψηλής καθαρότητας κοκαινη (οπως χαρακτηριστικά αναφερεται 92%) όπου σε κάποιες περιπτώσεις οι πελάτες λιποθυμούσαν. Στη σελίδα 8 των απομαγνητοφωνημένων διαλόγων αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «έχουν πάθει πλάκα με καθαρότητα» για να προσθεσουν σε άλλο σημείο οτι φοβούνται να πουλήσουν καθώς με τη ζέστη που έχει, μπορεί κανένας να πεθάνει. Στη σελίδα 28 αναφέρουν οτι το δικό τους εμπόρευμα ειναι «ό,τι πιο καθαρό έχει πιει κανείς», σε οποιον το πουλάνε λιποθυμάει με ενα απο τα μελη να λέει «πεθαίνεις, πεθαίνεις, λιώνεις, σβήνουν τα φώτα, κοιμάσαι, τέλος!» Σε ο,τι εχει να κάνει δε με την ποιότητα της κάνναβης που έσπρωχναν
απο τις συνομιλίες προκύπτει πως δεν προμηθεύονταν από τα κυκλώματα της Αλβανίας ή της Ελλάδας αλλα μόνο από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, την Ισπανία και την Ολλανδία. Τέλος αναφορικά με τα συνθηματικά του κυκλώματος οπως αναφέρεται στη δικογραφία, χρησιμοποιούσαν «διάφορες σεξιστικές λέξεις που αφορούσαν τη γυναικεία φύση» ενώ οταν αναφέρονταν σε εχθρούς που σκόπευαν να τους τιμωρήσουν ή να απειλήσουν χρησιμοποιούσαν το συνθηματικό που αναφέρεται στη σελίδα 19 «να του δείξουμε την αγάπη μας».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Απαγορευτικό σε ανεμβολίαστους για τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας μελετά η κυβέρνηση

Πρίγκιπας Κάρολος για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η καταστροφή στη γη του πατέρα μου είναι εφιαλτική

Συναγερμός σε Αττική και Εύβοια: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή - Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης