Λασίθι: Μάχη με το πύρινο μέτωπο και τις αναζωπυρώσεις – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Λασίθι: Μάχη με το πύρινο μέτωπο και τις αναζωπυρώσεις – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Δεκάδες πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εναέρια μέσα συνεχίζουν να «πολεμούν» με τις φλόγες - Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Ιεράπετρας -  Δείτε εικόνες και βίντεο

FOTIA-PRINAS-125550
Παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών η φωτιά στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

lasithi-fotia-1


Σύμφωνα με το cretapost.gr, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 20 οχήματα με 90 άντρες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» δύο ελικόπτερα από την Κρήτη και πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ αναμένεται και ένα από την Αθήνα.


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι «σπρώχνουν» το μέτωπο της φωτιάς προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας, με το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.



Κλείσιμο
Η φωτιά, σύμφωνα με το ekriti.gr δεν έχει απειλήσει κατοικημένη περιοχή καθώς καίει σε χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες βράδυ οι πυροσβέστες προχώρησαν σε μερική οριοθέτηση του πύρινου μετώπου.

fotia-lasithi-4

Έκκληση από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Την ίδια ώρα, με δραματικό τόνο απευθύνεται προς τους δημότες ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλατζάκης ο οποίος τους καλεί να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων.

«Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης, παρακαλούνται να προσέλθουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων να συνεργαστούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτησή του:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Παρακαλούνται οι δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές...

Posted by Θεοδόσιος Καλαντζάκης on Thursday, July 22, 2021


Ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Δέλτα: Σε «πολιορκία» Κρήτη και Θεσσαλονίκη, σε «πορτοκαλί επιτήρηση» τα μεγάλα νησιά

Δημοκρατικοί για FBI: Αγνόησε κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα

Φολέγανδρος: Στον Κορυδαλλό σήμερα ο δολοφόνος - Μαρτυρικές οι τελευταίες στιγμές της Γαρυφαλλιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης