Κιλκίς: Δεύτερη φυτεία με 1.175 χασισόδεντρα

Κιλκίς: Δεύτερη φυτεία με 1.175 χασισόδεντρα

Η πρώτη είχε εντοπιστεί στις 19 Μαΐου

Kilkisxasisofyteia3
Άλλη μια τεράστια και επαγγελματικά οργανωμένη χασισοκαλλιέργεια είχαν στήσει σε δάσος του Κιλκίς οι δυο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί στις 19 Μαΐου σε άλλη φυτεία με 1.431 δενδρύλλια κάνναβης, αφού προσπάθησαν να παρασύρουν με το όχημά τους τούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Παιονίας η δεύτερη φυτεία με 1.175 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 80 εκατοστών σε κοντινή δασώδη περιοχή, όπου είχαν στήσει μέσα σε πυκνή βλάστηση αυτοσχέδια ξύλινη καλύβα, στην οποία βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού, τρόφιμα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Εκτός από την εμπλοκή των δυο συλληφθέντων και ενός ακόμα αλλοδαπού που αναζητείται, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και άλλων δυο ομοεθνών τους.

Kilkisasisofyteia4

Η πρώτη χασισοφυτεία είχε εντοπιστεί στις 19 Μαΐου κατά τις έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και οι σκύλοι περιπολίας «Ice», ανίχνευσης ναρκωτικών («Ακύλας») και εκρηκτικών «Sunny» των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών. Μάλιστα, οι δύο ένοπλοι αλλοδαποί που την καλλιεργούσαν προσπάθησαν να παρασύρουν με το αυτοκίνητό τους τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όμως δεν τα κατάφεραν και ο ένας ακινητοποιήθηκε από τον «Ice»! Κοντά στο όχημα που κατασχέθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν πεταμένο ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα και το έστειλαν για βαλλιστική εξέταση.

Kilkisxasisofyteia


Την επομένη ημέρα, ο «Ακύλας» και η «Sunny» ξετρύπωσαν σε διάφορους χώρους του συλληφθέντα ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι, 287 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 126 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος, ένα usb, επτά διαβατήρια και δελτία ταυτότητας αλλοδαπών, 27 κάρτες κινητής τηλεφωνίας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Kilkisxasisofyteia2
Κλείσιμο


Από τις δυο φυτείες κατασχέθηκαν συνολικά 2.606 δενδρύλλια κάνναβης, βρέθηκε εξοπλισμός για την εκχέρσωση της δασικής περιοχής και την καλλιέργεια, δυο κιλά και 91 γραμμάρια κάνναβης, φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας, συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος και ένα όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς που τους παρέπεμψε στον ανακριτή και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα μετά τα 5 περιστατικά θρομβώσεων

Aποφασισμένος να «ανεβάσει στροφές» ο Τσίπρας - Σε ρόλο... εμψυχωτή ο Πολάκης

Εξαφανίστηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου - Η ιστορία της που έγινε γνωστή χάρη στο προσφυγικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης