Real estate για πλουσίους - Στο «σφυρί» εμβληματικά ακίνητα των Φώλια, Γκερέκου, Γουλανδρή και η βίλα Σφηνιά

Real estate για πλουσίους - Στο «σφυρί» εμβληματικά ακίνητα των Φώλια, Γκερέκου, Γουλανδρή και η βίλα Σφηνιά

Έβαλαν πωλητήριο λόγω χρεών η κατοικία του πρώην υπουργού Χρήστου Φώλια στον Διόνυσο, τα ακίνητα-φιλέτα του Αλ. Γκερέκου στην Κέρκυρα και το «ανάκτορο» του Γουλανδρή στα Παλαιά Ανάκτορα - Η ξεχωριστή περίπτωση της «στοιχειωμένης» βίλας Σφηνιά στα Λεγραινά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
SPITIA_SYMBOLS2
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα, το καθένα με τη δική του ιστορία, αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους. Πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν σε βαριά ονόματα της πολιτικής, επιχειρηματικής και εφοπλιστικής ζωής, τα οποία είτε βγαίνουν στο σφυρί για χρέη προς τις τράπεζες, είτε έχουν βάλει πωλητήριο. Ωστόσο, αν και το real estate ξεφεύγει πλέον από τις θανάσιμες συνέπειες που υπέστη κατά τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, ορισμένα εξ αυτών δεν μπορούν να φύγουν λόγω της τιμής στην οποία πωλούνται.

Η κατοικία του πρώην υπουργού Χρήστου Φώλια στον Διόνυσο, η «στοιχειωμένη» βίλα του αείμνηστου εφοπλιστή Παντελή Σφηνιά στα Λεγραινά, τα δύο διαμερίσματα-φιλέτα του Αλέξανδρου Γκερέκου στην Κέρκυρα και το «ανάκτορο» του Γουλανδρή στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων είναι τέσσερις περιπτώσεις που προκαλούν εύλογο ενδιαφέρον. Δεδομένου όμως ότι το επόμενο διάστημα αίρεται η αναστολή των πλειστηριασμών που είχε επιβληθεί λόγω πανδημίας, η λίστα των ακριβών και «επώνυμων» ακινήτων αναμένεται ότι θα εμπλουτιστεί με πολλά περισσότερα.

Ο ατυχήσας «νονός» της Goody’s και το σφυρί για τη... φωλιά του

Κάποιοι πολιτικοί, ως γνωστόν, προέρχονται από τον χώρο της αγοράς. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, ακόμη και μετά την αφοσίωσή τους στα κοινά, δεν εγκαταλείπουν τις business. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Χρήστου Φώλια, ο οποίος πριν σταδιοδρομήσει ως υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Ανάπτυξης την περίοδο 2004-2009 επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, είχε γίνει γνωστός ως ο «νονός» της Goody’s. Κι αυτό καθώς ο ίδιος και ο αδελφός του Αχιλλέας συμμετείχαν στην ιδρυτική ομάδα των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης που έστησαν τον Μάρτιο του 1975 τα δύο πρώτα καταστήματα της δημοφιλούς αλυσίδας μπεργκεράδικων, η οποία στη συνέχεια πέρασε στη Vivartia και πλέον στο CVC Capital.

Ο Χρ. Φώλιας, τόσο κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας όσο και στη συνέχεια, συμμετείχε σε διάφορα επιχειρηματικά εγχειρήματα
. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό της εδρεύουσας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιλκίς, καπνοβιομηχανίας Real Tobacco -βρετανικών, αραβικών και βουλγαρικών συμφερόντων-, όπου κατέχει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Το πρόβλημα για τον κ. Φώλια όμως δεν βρίσκεται στο Κιλκίς, αλλά στην Αθήνα, και ειδικότερα στην περιοχή του Διονύσου, καθώς η κατοικία του ίδιου και της οικογένειάς του έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 22 Δεκεμβρίου 2021 με επισπεύδουσα την doValue Greece και τιμή πρώτης προσφοράς 1.030.713 ευρώ. Πρόκειται για αγροτεμάχιο 2 στρεμμάτων εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου επί του οποίου υπάρχει διώροφο κτίσμα κοντά στα 760 τ.μ., ενώ η ιδιοκτησία περιλαμβάνει πισίνα 125 τ.μ., γκαράζ, γυμναστήριο, μπάρμπεκιου, μηχανοστάσιο, αποθήκη-κάβα και πολλά άλλα. Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα της οικογένειας Φώλια τον Φεβρουάριο του 2011, με την επικαρπία να ανήκει στον Χρήστο Φώλια και τη σύζυγό του Παναγιώτα Βαγιανού, και την ψιλή κυριότητα στις δύο κόρες τους Μαρία και Ζαφειρία.

FOLIAS_HOUSE
Κατοικία Φώλια / Διόνυσος Η κατοικία του πρώην υπουργού Χρήστου Φώλια στον Διόνυσο έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 22 Δεκεμβρίου 2021, με επισπεύδουσα την doValue Greece και τιμή πρώτης προσφοράς 1.030.713 ευρώ


Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, «πρόκειται για κτίριο πολυτελούς κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και πληρώσεις οπτοπλινθοδομής, σύγχρονης αισθητικής και εμφάνισης, ενώ το επίπεδο συντήρησης είναι καλό». Ειδικότερα, «τα δάπεδα στους χώρους των υπνοδωματίων είναι επιστρωμένα με ξύλο ενώ στους υπόλοιπους χώρους με μάρμαρο και καλής ποιότητας πλακάκι, τα κουφώματα είναι έγχρωμα αλουμινίου μεγάλων διαστάσεων» και ο περιβάλλων χώρος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα φροντισμένος.

Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση είναι το μέγεθος και ο αριθμός των πολεοδομικών παραβάσεων, που ανέρχονται σε 16, αλλά και το πώς ένας πολιτικός όπως ο κ. Φώλιας δεν προέβη όλα αυτά τα χρόνια στη ρύθμιση και τακτοποίησή τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, διαπιστώνονται στο υπόγειο 9 παραβάσεις που περιλαμβάνουν υπερβάσεις δόμησης εκτός περιγράμματος 123,71 τ.μ. και επεκτάσεις δόμησης 100,22 τ.μ. Στο ισόγειο παρατηρούνται 7 επεκτάσεις δόμησης 120,37 τ.μ. Δηλαδή, το σύνολο των παρατυπιών φτάνει τα 344,3 τ.μ. χωρίς να περιλαμβάνονται οι όποιες παρεκκλίσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Κλείσιμο
Γι’ αυτό και, όπως τονίζεται στη έκθεση, «το ακίνητο λόγω των μεγάλων παραβάσεων που διαθέτει υπάγεται στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του Ν. 4495/2017 και το ενδεικτικό πρόστιμο τακτοποίησης ανέρχεται σε 74.221, 59 ευρώ».

Η υπαγωγή στις ρυθμίσεις του παραπάνω νόμου είναι εφικτή εάν αποκτηθεί μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού και η αίτηση υπαγωγής για αναστολή κυρώσεων ώστε να είναι μεταβιβάσιμο το ακίνητο υποβληθεί εντός ενός έτους από την έκδοση της κατακυρωτικής έκθεσης και το αργότερο μέχρι 31/12/2025. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση εκμίσθωσης με σύμβαση leasing.

Πώς, όμως, ο κ. Φώλιας απειλείται να χάσει το σπίτι του; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα δάνειο που είχε ληφθεί από τη Eurobank για το οποίο είχε εγγραφεί προσημείωση υποθήκης ποσού 1.518.000 ευρώ. Το δάνειο προφανώς κατέστη μη εξυπηρετούμενο, οδηγώντας στην αναγκαστική κατάσχεση για 200.000 ευρώ, που έγινε στις 15 Απριλίου.


Η «στοιχειωμένη» βίλα και η κάθοδος του τιμήματος στα 13 εκατ. ευρώ

Εχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως το ακριβότερο ακίνητο στην Ελλάδα, με την τιμή του να τοποθετείται αρχικά στα 21 εκατ. ευρώ. Εκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και η τιμή πήρε την κατιούσα, πρώτα στα 18 εκατ., μέχρι να φτάσει σταδιακά σήμερα στα 13 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από μεσιτικούς κύκλους. Ποσό που αναμφίβολα εξακολουθεί να είναι εξωπραγματικό.

Ο λόγος για τη βίλα που ανήκε κάποτε στον εφοπλιστή Παντελή Σφηνιά και η οποία φαίνεται να έχει συνδεθεί κατά κάποιο τρόπο με τη δική του τραγική μοίρα. Ο Σφηνιάς αγόρασε τη βίλα «Κάβο Ποσειδών» στα Λεγραινά το 1985 από την Αννα Γουλανδρή, σύζυγο σε δεύτερο γάμο του Δημήτρη Χορν. Πολλοί έλεγαν τότε ότι είχε πάθος με αυτό το ακίνητο καθώς ασχολήθηκε προσωπικά με την πλήρη ανακαίνισή του, μέχρι να του δώσει «το σχήμα των ονείρων του», όπως αυτό αποτυπωνόταν στη μεγάλη βεράντα που έμοιαζε με πλώρη καραβιού μπροστά στο απέραντο γαλάζιο. Το ίδιο που δυστυχώς «κατάπιε» στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 το «Εξπρές Σάμινα» παρασέρνοντας στον θάνατο 81 ανθρώπους. Ο Σφηνιάς δεν άντεξε το τεράστιο βάρος και λίγο μετά έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 6ο όροφο του κτιρίου της Minoan Flying Dolphins στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Ηταν ένα μυθιστορηματικό όσο και τραγικό φινάλε για τον άνθρωπο που διέγραψε μια επίσης μυθιστορηματική πορεία, αφήνοντας το στίγμα του στην ελληνική ακτοπλοΐα με την εδραίωση των Μινωικών Γραμμών και τη δημιουργία της Minoan Flying Dolphins, μετέπειτα Hellenic Seaways, η οποία πλέον έχει ενσωματωθεί στην Attica Group.
f1_villa-sfinias-2_2
f2_villa-sfinias_2
Η βίλα Σφηνιά, η οποία έχει χαρακτηριστεί «το ακριβότερο ακίνητο της χώρας» με τη μαγευτική θέα στον Ναό του Ποσειδώνα, δεν έχει καταστεί δυνατόν να πουληθεί από τον νέο της ιδιοκτήτη παρά τις συνεχείς μειώσεις στο τίμημα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 13 εκατ. ευρώ

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. «Η βίλα του Σφηνιά», όπως τιτλοφορήθηκε, πέρασε στην αφάνεια και στην εγκατάλειψη, ενώ στο μεταξύ περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα. Εκείνη την έβγαλε σε πλειστηριασμό και έτσι βρέθηκε στα χέρια της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΕΣΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Χούμπαυλη, έναντι 7 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος την αγόρασε για επενδυτικούς λόγους, προχώρησε σε μεγάλη ανακαίνιση, πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για τη συντήρησή της, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να την πουλήσει. Οπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο «ΘΕΜΑ», «η βίλα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, όλος ο εξοπλισμός έχει αλλαχτεί, ενώ αγοράσαμε διπλανή έκταση και σήμερα το ακίνητο είναι διπλάσιο».


Η βίλα έχει «περιοδεύσει» σε κάποια από τα γνωστότερα μεσιτικά γραφεία που την πρόβαλλαν στη διεθνή και εγχώρια πελατεία τους ως «κατοικία με ξενώνες, συνολικής επιφάνειας 1.522 τ.μ., 12 υπνοδωμάτια, πισίνα, γήπεδα τένις και μπάσκετ, σε κτήμα 11.700 τ.μ.» - και βέβαια με τη μαγευτική θέα στον Ναό του Ποσειδώνα, καθώς τα Λεγραινά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Σούνιο.

Το εσωτερικό της οικίας χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και περιλαμβάνει μεγάλους χώρους υποδοχής, δύο τζάκια, κουζίνες, playroom, δωμάτια προσωπικού, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, πέρα από τον κατάφυτο κήπο και τα γήπεδα, ξεχώριζε κάποτε το ελικοδρόμιο.

Μέχρι τώρα «μνηστήρες» υπήρξαν, κυρίως Αραβες και Ρώσοι, ωστόσο στην περίπτωση της «βίλας Σφηνιά» ισχύει ότι «πολλοί την αγάπησαν, αλλά κανείς δεν την παντρεύτηκε» πλην του σημερινού ιδιοκτήτη της που αναγκάζεται διαρκώς να ρίχνει την τιμή.



Οι μπότηδες και τα χρέη

Είναι από τα ακίνητα που πρωταγωνιστούν κάθε Πάσχα στην Κέρκυρα στο έθιμο των μπότηδων με το σπάσιμο των κανατιών το Μεγάλο Σάββατο μετά το άγγελμα της πρώτης Ανάστασης. Το συγκεκριμένο ακίνητο όμως, που βρίσκεται πάνω στην περίφημη πλατεία Λιστόν, πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα και στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λόγω της περιπέτειας του Αλέξανδρου Γκερέκου, αδελφού της πρώην υπουργού Τουρισμού και νυν προέδρου του ΕΟΤ Αντζελας Γκερέκου. Η περιπέτεια αυτή συνδέεται με την προ ετών εμπλοκή του στην υπόθεση της γαλακτοβιομηχανίας «Φάρμα Κέρκυρα». Ηταν μια προσπάθεια να στηθεί ένας περιφερειακός πόλος στην αγορά γάλακτος. Το εγχείρημα όμως απέτυχε και ο Αλ. Γκερέκος βρέθηκε φορτωμένος με χρέη και όχι μόνο, καθώς πέρυσι τον Ιανουάριο καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή.

Κάπως έτσι τα δύο διαμερίσματα σε ένα από τα πιο κεντρικά ακίνητα της Κέρκυρας κατασχέθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 και βρέθηκαν στον δρόμο για το σφυρί. Πρόκειται συγκεκριμένα για διαμέρισμα 160 τ.μ. στον τέταρτο όροφο και ένα δεύτερο 80 τ.μ. στον πέμπτο, τα οποία αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες μιας παλαιάς πολυώροφης οικοδομής επί των οδών Ελευθερίας και Καποδιστρίου. Σημειωτέον ότι το πρώτο είναι οροφοδιαμέρισμα 142 τ.μ. με 60 τ.μ. ταράτσα, έχει θέα προς τις στέγες του ιστορικού κέντρου της πόλης, το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Νέο Φρούριο, το Παλιό Φρούριο με το γήπεδο του κρίκετ, το Μποσκέτο με το παρεκκλήσι της Μανδρακίνας, την Πλατεία της Σπιανάδας και μέχρι τον Ανεμόμυλο.
BOTIDES
Διαμερίσματα Γκερέκου / Κέρκυρα Στο κεντρικότερο σημείο της Κέρκυρας, στην περίφημη πλατεία Λιστόν, βρίσκονται τα διαμερίσματα-φιλέτα του Αλέξανδρου Γκερέκου, αδελφού της πρώην υπουργού, τα οποία βγαίνουν σε πλειστηριασμό τον προσεχή Ιούλιο

Οι ιδιοκτησίες αυτές όμως εκτός από θέα έχουν και πολλά βάρη. Τρεις προσημειώσεις υποθήκης που τράπηκαν σε υποθήκες υπέρ της FBB Bank για ποσά 650.000, 150.000 και 36.000 ευρώ την περίοδο 2005-2017, καθώς και προσημειώσεις για 400.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής και 70.259 ευρώ υπέρ της Probank.

Η ειδική εκκαθαρίστρια της FBB, PQH, από το 2019 επιχειρεί να βγάλει σε πλειστηριασμό τα δύο διαμερίσματα. Αρχικά με τιμές πρώτης προσφοράς 528.000 ευρώ για το οροφοδιαμέρισμα του τετάρτου ορόφου και 106.000 ευρώ για την αυτόνομη σοφίτα του πέμπτου ορόφου.

Ο Αλ. Γκερέκος, ωστόσο, άσκησε από διετίας ανακοπή κατά της PQH και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας τον δικαίωσε κρίνοντας ότι η εμπορική αξία των επίδικων εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων είναι υψηλότερη από την εκτιμηθείσα. Ετσι ανέβασε τις τιμές σε 688.000 ευρώ και 137.600 ευρώ αντίστοιχα.
Τα δύο διαμερίσματα είχε προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό στις 11 Μαρτίου του 2020, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τώρα θα βγουν ξανά στο σφυρί στις 14 Ιουλίου και πάλι με τις αυξημένες τιμές πρώτης προσφοράς.


Το κακό timing του Γουλανδρή και το νέο σφυροκόπημα

Ανάμεσα στα πλέον εμβληματικά ακίνητα που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ανήκει αναμφίβολα και αυτό επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ στον αριθμό 1. Το γωνιακό τετραώροφο δεσπόζει στην πιο ακριβή και πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας, καθότι βρίσκεται μια ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, στη λεγόμενη «γειτονιά των Παλαιών Ανακτόρων».

Αυτό το ακίνητο ήταν και η ναυαρχίδα του χαρτοφυλακίου του Μιχάλη Γουλανδρή, που αν και αποφάσισε νωρίς να ποντάρει επιχειρηματικά στο real estate, επέλεξε το χειρότερο timing για να αποεπενδύσει, όταν η οικονομική κρίση επέλαυνε ισοπεδώνοντας την αγορά. Ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας μπήκε στον χορό το 2001 ιδρύοντας την εταιρεία T. Network Real Estate LTD, που είχε σκοπό την εκπόνηση μελετών για εξαγορές επιχειρήσεων και την αγοραπωλησία ακινήτων. Εκτοτε τόσο μέσω της εταιρείας όσο και προσωπικά άρχισε να χτυπάει εξαιρετικά κομμάτια στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία άλλωστε ο ίδιος γνώριζε άριστα καθότι είναι γέννημα θρέμμα της. Την εποχή που άρχισε να συσσωρεύει τα πιο βαριά ακίνητα, ο Μ. Γουλανδρής διέθετε ισχυρή ρευστότητα, καθώς, εκτός των άλλων, το 2006 είχε εισπράξει 24 εκατ. ευρώ από την πώληση στην Εθνική Τράπεζα της χρηματιστηριακής Π&K, όπου έλεγχε το 50%. Εκείνος όμως επέλεξε να προχωρήσει σε επενδύσεις χρησιμοποιώντας κυρίως τραπεζικό δανεισμό.
VILLA_GOULANDRH
Διαμερίσματα Γουλανδρή - Παλαιά Ανάκτορα Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό τα διαμερίσματα-φιλέτα του Μιχάλη Γουλανδρή επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στη γειτονιά των Παλαιών Ανακτόρων

Οταν αποφάσισε να πουλήσει, η χώρα είχε ήδη περάσει στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης. Ετσι, από το 2012 βρέθηκε αντιμέτωπος με οικονομικά προβλήματα, όπως φαίνεται τόσο από την πώληση εκείνη την περίοδο της θαλαμηγού του «Beluga» αντί 3,4 εκατ. ευρώ σε Σαουδάραβα billionaire όσο και από αρκετά δάνεια ύψους 400.000-500.000 ευρώ που πήρε από τις τράπεζες τα επόμενα χρόνια. Δάνεια που έγιναν κόκκινα και οδήγησαν στην κατάσχεση των ιδιοκτησιών του στο ακίνητο της Β. Γεωργίου, αλλά και σε δεύτερο, στη Στησιχόρου, τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς είχαν εγγραφεί υποθήκες για ποσά άνω των 30 εκατ. ευρώ τα οποία δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

Οι τράπεζες ξεκίνησαν την προσπάθεια εκπλειστηριασμού των «φιλέτων» στη Β. Γεωργίου, ενώ κάποια στιγμή διεφάνη προοπτική συμβιβασμού και προχώρησαν σε αναστολή. Οι προσδοκίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν και τα σφυριά άρχισαν να χτυπούν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα λόγω του υπέρογκου τιμήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τώρα έχει πουληθεί μόνο το ένα από τα τέσσερα διαμερίσματα, πέρυσι τον Ιανουάριο, αντί 765.000 ευρώ -ελάχιστα πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς-, το οποίο αποκτήθηκε από εταιρεία. Ο τελευταίος πλειστηριασμός για τα υπόλοιπα τρία διαμερίσματα έγινε στις 4 Μαρτίου 2020, αλλά ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Τώρα τα εν λόγω διαμερίσματα του Μιχ. Γουλανδρή στη Β. Γεωργίου βγαίνουν ξανά στο σφυρί, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου και εάν η διαδικασία ανασταλεί λόγω πανδημίας, η επαναληπτική θα γίνει σε συντομότατο διάστημα.

Πρόκειται για τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, με πιο ακριβή το διαμέρισμα-μεζονέτα που εκτείνεται στον τρίτο και τέταρτο όροφο, συνολικού εμβαδού 689,54 τ.μ. (355,80 τ.μ. στον τρίτο και 334,27 τ.μ. στον τέταρτο), που μαζί με την αποθήκη 9 τ.μ. στο ισόγειο βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 7,93 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου που είναι 390 τ.μ. μαζί με αποθήκη 15 τ.μ. στο ισόγειο, για το οποίο το κατώφλι έχει τεθεί στα 3,9 εκατ. ευρώ και τέλος ένα ακόμη διαμέρισμα στο ισόγειο, 133,67 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

Η περιπέτεια του Μιχ. Γουλανδρή όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς για τις 9 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να βγει ξανά στο σφυρί, με επισπεύδουσα την doValue, και το διαμέρισμα 246 τ.μ. στον 6ο όροφο στο ακίνητο επί της οδού Στησιχόρου 11. Οφειλέτρια είναι η εταιρεία του T. Network Real Estate και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,57 εκατ. ευρώ. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα άλλα ακίνητα είναι ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα διαμένει ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Κάρολος: Ανοίγει το Μπάκιγχαμ για το κοινό... όταν ανέβει στον θρόνο

Έλενα Ράπτη - Κίμωνας Μπάλλας: Μυστικός γάμος, κρυφός χωρισμός

Προανακριτική για Παππά: «Ημουν και είμαι αριστερός, στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Καλογρίτσας - Τι αποκάλυψε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης