Πρίγκιπας Κάρολος: Ανοίγει το Μπάκιγχαμ για το κοινό... όταν ανέβει στον θρόνο

Πρίγκιπας Κάρολος: Ανοίγει το Μπάκιγχαμ για το κοινό... όταν ανέβει στον θρόνο

Ο διάδοχος του θρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποφασίσει να ανοίξει στο κοινό το παλάτι του Μπάκιγχαμ «για να φέρει τον κόσμο σε επαφή με τον Θεσμό (μοναρχία)» - Η αποκάλυψη έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά τη νέα συνέντευξη-«φωτιά» του πρίγκιπα Χάρι για τη ζωή του στο παλάτι

harry_charles
Μόλις τρεις ημέρες μετά τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι στο podcast του Νταξ Σέπαρντ, στην οποία ο δούκας του Σάσεξ κατηγορεί έμμεσα τον πατέρα του για τον τρόπο που τον μεγάλωσε, ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος θα ανοίξει στο κοινό το παλάτι του Μπάκιγχαμ και όλες τις βασιλικές κατοικίες, όταν γίνει... βασιλιάς.

Το επιβλητικό παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Κάστρο του Ουίνδσορ, το Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, η βασιλική κατοικία στο Σάντριγχαμ και το Κλάρενς Χάουζ, η κατοικία του διαδόχου του θρόνου, θα εξακολουθούν να είναι οι κατοικίες των μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά θα παραμένουν ανοιχτές στο κοινό για μεγάλο διάστημα, όταν ο 72χρονος διάδοχος διαδεχθεί την 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ. Την είδηση αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Sunday Times επικαλούμενη πηγή από το παλάτι.



«Ο πρίγκιπας επιθυμεί να φέρει τον κόσμο σε επαφή με τον Θεσμό (μοναρχία). Κατανοεί πως η εξέλιξη είναι απαραίτητη και στη σύγχρονη εποχή οι πολίτες θέλουν να έχουν πρόσβαση στα παλάτια τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρίγκιπας της Ουαλίας βλέπει τις βασιλικές κατοικίες περισσότερο ως δημόσια κτήρια παρά ως ιδιωτικούς χώρους. Ο επί 72 χρόνια «εν αναμονή» βασιλιάς του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας έχει, ήδη, ενημερώσει για την απόφασή του τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και την ίδια την μονάρχη.

Η απόφαση του Καρόλου να ανοίξει τις πύλες των ανακτόρων όταν καθίσει στο θρόνο έρχεται μετά τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι στην τελευταία του συνέντευξη, στην οποία αποκάλυψε πως από την ηλικία των 20 ετών ήθελε να φύγει από το παλάτι εξαιτίας των όσων υπέστη η μητέρα του. Ο δούκας του Σάσεξ τόνισε πως η ζωή του στο παλάτι έμοιαζε με την ταινία «The Truman Show» και ο ίδιος ένιωθε όπως ζώο σε ζωολογικό κήπο. Έτσι, ο Χάρι αποφάσισε για να μην συνεχιστεί «ο κύκλος του πόνου» και στα δικά του παιδιά να μετακομίσει οριστικά με την οικογένειά του στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο


Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία διαδόχου του θρόνου

Είναι η δεύτερη φορά μετά την συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, τον περασμένο Μάρτιο, που ο εγγονός της Ελισάβετ βάλει κατά του πατέρα του και της βασιλικής οικογένειας. Ο Χάρι είχε δηλώσει στην Όπρα πως ο Κάρολος του «έκοψε» κάθε οικονομική βοήθεια μετά το Megxit και δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του. Τώρα, με την δεύτερη συνέντευξη ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου ανέφερε ότι βίωσε πόνο στα παιδικά του χρόνια, ίσως, επειδή ο πατέρας του μετέφερε σε εκείνον τον πόνο που ο ίδιος είχε βιώσει από τον τρόπο που τον ανέθρεψαν η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ίσως, η αποκάλυψη πως ο Κάρολος θα ανοίξει τα ανάκτορα στο κοινό να είναι η «έμμεση» απάντηση στη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι. Ο διάδοχος του θρόνου δείχνει ένα πιο ανθρώπινο και προσιτό πρόσωπο και παράλληλα, ανοίγοντας τις πύλες των βασιλικών κατοικιών στους απλούς πολίτες φέρνει τη μοναρχία πιο κοντά στο λαό. Έναν θεσμό που το τελευταίο διάστημα με το Megxit και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις των Σάσεξ, έχει υποστεί πλήγμα.

Charles_Camilla


Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται υπό ανακαίνιση, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 369 εκατ. λίρες και θα έχει ολοκληρωθεί το 2027. Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες μπορούν έναντι εισιτηρίου να περιηγηθούν μόνο σε μερικά από τα 775 δωμάτιά του και στους κήπους του από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, που η βασίλισσα παραθερίζει στη Σκωτία. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο 550.000 τουρίστες επισκέπτονται το Μπάκιγχαμ.

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει ο Κάρολος βασιλιάς; Η 95χρονη Ελισάβετ ακόμα και μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο, δεν δείχνει διατεθειμένη να παραιτηθεί από τον θρόνο και εξακολουθεί να εκτελεί τα επίσημα καθήκοντά της, η τελευταία της εμφάνιση ήταν στη έναρξη εργασιών του Κοινοβουλίου στις 11 Μαΐου. Ο 72χρονος πρίγκιπας Κάρολος, όταν ανέβει στο θρόνο θα είναι ο γηραιότερος βασιλιάς στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Προς το παρόν, κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία διαδόχου στην ιστορία της χώρας του, μετά τον βασιλιά Ουίλιαμ τον Δ', ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο το 1830 σε ηλικία 64 ετών.



Ειδήσεις σήμερα

Προανακριτική για Παππά: Καταθέτει σήμερα ο Χρήστος Καλογρίτσας

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας

Ανοιχτοί από σήμερα οι παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης