Ενας Γουλανδρής χάνει τα σπίτια του

Ενας Γουλανδρής χάνει τα σπίτια του

Οι δύσκολες ώρες του bon viveur εφοπλιστή που βλέπει τις πολυτελείς κατοικίες του σε μια από τις πλέον ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας να βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στις τράπεζες - Οι επενδύσεις στο real estate λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, η πώληση της θαλαμηγού «Beluga» και το τρίτο στεφάνι στη μυθιστορηματική ζωή του ανθρώπου που λάτρεψε με πάθος τις γυναίκες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
goulandris_ar
Είναι ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ του 2007 και στην πλαζ του «Αστέρα» Βουλιαγμένης ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει πάρτυ για το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν. Οι καλεσμένοι του είναι από όλους τους χώρους, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Γουλανδρής. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο εφοπλιστής εκείνη την περίοδο βιώνει μια οικονομική άνθηση και έχει αρχίσει να επενδύει στον χώρο του real estate, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Εχοντας αποκομίσει 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Π & Κ χρηματιστηριακής στην Εθνική Τράπεζα πριν από έναν χρόνο, ο Μιχάλης Γουλανδρής εντρυφεί στην αγορά ακριβών ακινήτων ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Βασιλέως Γεωργίου.

Επενδύει πάνω από 16 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν τότε στις παρυφές του Κολωνακίου, ευελπιστώντας ότι αργά ή γρήγορα θα πουλήσει με κέρδος. Το μόνο που δεν είχε υπολογίσει ήταν η κρίση που ερχόταν αργά αλλά σταθερά να χτυπήσει την πόρτα τόσο της χώρας όσο και τη δική του.

Οταν ξέσπασε, ο Μιχάλης Γουλανδρής είχε την ευχέρεια να κινείται με την ίδια άνεση στους γνώριμους κύκλους του και την οικονομική ευμάρεια για τον τρόπο ζωής στον οποίο ήταν μαθημένος. Μόνο που η κρίση στον χώρο του real estate γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια και διαμερίσματα που είχε αποκτήσει παρέμεναν απούλητα, αφού υπήρχαν μεν ενδιαφερόμενοι, δεν ήθελαν όμως καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα. Οι υποψήφιοι αγοραστές επιθυμούσαν να αγοράσουν όσο πιο φθηνά μπορούσαν ένα διαμέρισμα σε έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας και ο εφοπλιστής προτίμησε να μην πουλήσει, αλλά να περιμένει ανάκαμψη της αγοράς. Οι δανειακές του υποχρεώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξάνονταν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα το όνομά του να προστεθεί στον κατάλογο των επωνύμων που βλέπουν την περιουσία τους να βγαίνει στο σφυρί.


goulandris
Τα τέσσερα διαμερίσματα-«φιλέτα» που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’ πλειστηριάζονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για χρέη 15,5 εκατ. ευρώ σε δύο τράπεζες
Κλείσιμο


Το «Beluga» και οι πλειστηριασμοί

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μιχάλης Γουλανδρής, ένας ευφυής άνθρωπος, ίσως καταφέρει να βρει μια λύση και να αναστείλει τους πλειστηριασμούς των τεσσάρων κατοικιών του. Πριν από περίπου 7 χρόνια, όταν η κρίση φούντωνε, πούλησε την εντυπωσιακή θαλαμηγό του. Το «Beluga», μήκους 35 μέτρων, ήταν το προσωπικό του καταφύγιο, ενίοτε και το γραφείο αφού λατρεύει τη θάλασσα. Με αυτό γύρναγε τα καλοκαίρια τις Κυκλάδες και το Ιόνιο, φιλοξενώντας συχνά φίλους που απολάμβαναν τη φιλοξενία του και τις ανέσεις του σκάφους που μπορούσε να φιλοξενήσει έως δώδεκα άτομα. Τελικά, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, η θαλαμηγός πουλήθηκε για 3,4 εκατ. ευρώ σε Σαουδάραβα επιχειρηματία. Το deal έκλεισε στο Μονακό.

Αντιθέτως, όμως, τα τέσσερα διαμερίσματα-«φιλέτα» επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’ δεν κατάφεραν να βρουν νέους ιδιοκτήτες και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πλειστηριάζονται για χρέη 15,5 εκατ. ευρώ σε δύο τράπεζες. Ολα βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία. Το πιο ακριβό είναι μια κατοικία 700 τ.μ. που προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική του αξία είναι 9,150 εκατ. ευρώ, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης. Το επόμενο διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4,875 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο έκτασης 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα. Η συνολική τους αξία, δηλαδή, ορίστηκε στα 15,5 εκατ. ευρώ και στις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν τελικά θα πουληθούν ή αν ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος.goulandris1
Η εντυπωσιακή θαλαμηγός «Beluga», μήκους 35 μέτρων, προσωπικό καταφύγιο του εφοπλιστή, πουλήθηκε για 3,4 εκατ. ευρώ σε Σαουδάραβα επιχειρηματία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012. Το deal έκλεισε στο Μονακό


Το τρίτο στεφάνι

Μετά την πρώτη του σύζυγο Ιωάννα Βότση και την Ελλη Στάη -με την Ολγα Τρέμη δεν παντρεύτηκαν- μια άγνωστη γοητευτική γυναίκα ανεβαίνει μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Την Τρίτη 7 Ιουλίου του 2017 ελάχιστα πράγματα πρόδιδαν ότι ένας Γουλανδρής θα ερχόταν εις γάμου κοινωνίαν, μέσα σε ένα λιτό σκηνικό και με ελάχιστους προσκεκλημένους. Τελικά ο Μιχάλης Γουλανδρής αποφάσισε να κάνει για τρίτη φορά στη ζωή του το μεγάλο βήμα και να επισημοποιήσει τη σχέση του με τη γοητευτική μεν, άγνωστη δε κυρία Νένα Παρασκευοπούλου.

Μια σχέση που ξεκίνησε το 2015 όταν ο εφοπλιστής αντίκρισε για πρώτη φορά τη γυναίκα που θα τον έπειθε για το τρίτο στεφάνι στη μυθιστορηματική ζωή του. Αρκετοί που τους είχαν δει στο «Sikyon Coast Hotel» να απολαμβάνουν το μπάνιο τους το καλοκαίρι του 2016 μαζί με τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας Λεωνίδα Τυπάλδο, αναρωτιόντουσαν ποια είναι αυτή η γυναίκα. Κάποιοι την ήξεραν πολύ καλά λόγω της καταγωγής της από το Ξυλόκαστρο όπου οι γονείς της διατηρούν εξοχική κατοικία, για πολλούς όμως η νέα σύντροφος του Μιχάλη Γουλανδρή ήταν μια γυναίκα-μυστήριο.


goulandris2
O Μιχάλης Γουλανδρής και η Νένα Παρασκευοπούλου βγαίνουν από το εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου τελέστηκε ο γάμος τους τον Ιούλιο του 2017. Πριν και μετά το μυστήριο ο γνωστός εφοπλιστής δεν άφησε ούτε στιγμή από την αγκαλιά του το αγαπημένο του σκυλάκι

Μεγαλωμένη στους κόλπους μιας εύπορης σχετικά αστικής οικογένειας, η κυρία Παρασκευοπούλου σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και μπήκε αμέσως στην αγορά. Ξεκίνησε να δουλεύει το 1995 στη Systema Informatics και μετά στην Datamedia προτού εισέλθει το 1998 στον χώρο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Θεωρείται εξαιρετική επαγγελματίας στο αντικείμενό της, πολύ δυναμική και με ηγετικά χαρίσματα, προσόντα που την έκαναν απαραίτητη σε εταιρείες όπως η Vodafone και η Cosmote. Ανθρωποι που την έχουν ζήσει μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτήν.

Τον Δεκέμβριο του 2016 παραιτήθηκε από τον ΟΤΕ όπου κατείχε τη θέση IT BSS& OSS Executive Director για να ξεκινήσει δική της εταιρεία πληροφορικής, που ήταν το όνειρό της. Κάποιοι λένε ότι σε αυτό της το βήμα είχε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Μιχάλη Γουλανδρή, ο οποίος γοητεύτηκε πολύ από τη δημιουργικότητα της Νένας. Λέγεται, μάλιστα, ότι μέχρι να τον γνωρίσει δεν ήταν ιδιαίτερα τυχερή στον έρωτα και στις σχέσεις της, ίσως επειδή, όπως πιστεύουν οι φίλες της, η δουλειά την απορροφούσε πολύ. Καθώς τα χρόνια περνούσαν η Νένα Παρασκευοπούλου μεταμορφώθηκε σε μια εντυπωσιακή γυναίκα που δεν περνούσε απαρατήρητη.

Οι φίλες της, χωρίς να το θεωρούν απαραίτητα κακό, την έχασαν όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον Μιχάλη Γουλανδρή όχι επειδή είχε συμβεί κάτι, αλλά μάλλον επειδή ήθελε να κρατήσει η ίδια πολύ χαμηλούς τους τόνους αναφορικά με τη συγκεκριμένη σχέση. Ακόμη πιο κλειστός ήταν ο γάμος στις 7 Ιουλίου στο μικρό εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με μια φούχτα καλεσμένους, αυστηρά από τις δύο οικογένειες. Ο γνωστός εφοπλιστής είχε μαζί του και το αγαπημένο του σκυλάκι, το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά του όταν βγήκε από την εκκλησία, έχοντας δίπλα του την ευτυχισμένη και χαμογελαστή Νένα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης