Σκυλακάκης: Η υγειονομική κρίση γίνεται οικονομική - Υπάρχει δημοσιονομική ασφάλεια αλλά πιεζόμαστε

Σκυλακάκης: Η υγειονομική κρίση γίνεται οικονομική - Υπάρχει δημοσιονομική ασφάλεια αλλά πιεζόμαστε

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας και την υγειονομική κρίση που γίνεται οικονομική

skylakakis-54
Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και εξήγησε πως ο λόγος που οι μισές σχεδόν αιτήσεις απορρίφθηκαν είχε να κάνει με το ότι από τις 700.000, οι 260.000 παρουσίασαν αύξηση τζίρου και κάποιες λίγες είχαν τεχνικά προβλήματα. Συμπλήρωσε δε πως «το κριτήριο ήταν συνολικό για το 4μηνο και όχι μόνο για το διάστημα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά».

Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι εργαζόμενοι «καλύπτονται με τις αναστολές», συμπληρώνοντας πως «οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγωνιούν. Στο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα, θα ανταποκριθούμε. Όσο περνά ο καιρός αυτό όμως δυσκολεύει». Προειδοποίησε δε πως «οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι κρίσιμοι. Αν πάμε σε νέο lockdown είναι πολύ κοστοβόρο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8trful6343d-sf)

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναγνώρισε πως «έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες» για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενοικίων». Ανακοίνωσε μάλιστα πως τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα καταβληθούν τώρα, τα ενοίκια του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα καταβληθούν τα ενοίκια του Ιανουαρίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8trjzxn7x7d-sf)

Οι εκκρεμείς συντάξεις

«Υπάρχουν οι πόροι για τις 300.000 εκκρεμείς συντάξεις», διαβεβαίωσε και επανάλαβε ότι, «το πρόβλημά μας είναι τεχνικό κι αυτό είναι κάτι που έχουμε πει και με τους θεσμούς. «Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι δική μου ευθύνη και προσωπικά πιέζω για να δοθούν αυτές οι συντάξεις», τόνισε σχετικά.

Κλείσιμο
Όσο αφορά στα αναδρομικά, τόνισε ότι, «οι αποφάσεις των δικαστηρίων εκτελούνται και πως ό,τι αποφάσεις βγάζει το δικαστήριο, θα υλοποιηθούν».

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών απεύθυνε μήνυμα – έκκληση προς τους πολίτες λέγοντας πως «υπάρχει δημοσιονομική ασφάλεια, αλλά είμαστε ένα χρόνο που πιεζόμαστε. Έχουμε δώσει 24 δισ. σε σχέση με τα διαθέσιμα, έχουμε δανειστεί 24 δισ. μόνο το 2020 και θα έχουμε πρόβλημα το 2021 και γι’αυτό πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι μπορεί, γιατί η υγειονομική κρίση γίνεται οικονομική».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8trk9pi73zd-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος για τα εμβόλια: Το αλαλούμ στην ΕΕ φέρνει ως και 60% μείωση των εμβολιασμών


Γιώργος Κιμούλης: Τα «τραύματα» των θεατρικών παρτενέρ του και η τηλεοπτική του «αστοχία»


Survivor: Στον... τάκο Ανθή Σαλαγκούδη, Περικλής Κονδυλάτος και Ασημίνα Ιγγλέζου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης