Road trip από Αθήνα στο ηφαίστειο της Ισλανδίας

Road trip από Αθήνα στο ηφαίστειο της Ισλανδίας

Ταξιδιωτικά πρακτορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη οργανώνουν εκδρομές στην «μπανιέρα που κυλάει η λάβα» - Πόσο κοστίζει η εμπειρία να βρεθείς σε απόσταση αναπνοής από το ηφαίστειο

dasdsadsa
Μέχρι στιγμής έχουμε δει εκδρομείς να κάνουν πικ νικ κυριολεκτικά δίπλα στο ισλανδικό ηφαίστειο, να παίζουν βόλεϊ και να πετούν drones πάνω από τη λάβα, κάποια εκ των οποίων λιώνουν, εξαιτίας της θερμότητας.

Ο γεωφυσικός του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας Μάγκνους, Τάμι Γκάντματσον χαρακτήρισε την κοιλάδα ως το «ιδανικό σημείο για έκρηξη», καθώς την παρομοίασε με «μια μπανιέρα, όπου μπορεί να κυλήσει αργά η λάβα» και τα drones, όσα απ’ αυτά κατάφεραν να... επιζήσουν, κατέγραψαν απίστευτες εικόνες, με την τρεχούμενη λάβα να εκτοξεύεται από το ηφαίστειο, το οποίο «ξύπνησε» για πρώτη φορά σε 6.000 χρόνια.

iceland1


Σήμερα, όλοι θέλουν να βρεθούν στο ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μισής μόλις ώρας από το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, λέει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου Altervan, Αναστάσης Σεράκης.




Τις τελευταίες μέρες διευθετεί τις λεπτομέρειες για την μεγάλη εκδρομή στο ισλανδικό ηφαίστειο και από τη στιγμή που το ανακοίνωσε, έχουν βρεθεί ήδη οι πρώτοι πέντε ενδιαφερόμενοι.

ifaisteio2
Κλείσιμο


«Ποιος θα έλεγε όχι αν του δινόταν η ευκαιρία να ψήσει λουκάνικα πάνω στη λάβα;» λέει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία μοναδική.

Volcano volleyball game gets dramatic background


Το στρατηγικό σημείο του ηφαιστείου (40 χλμ οδικώς από το αεροδρόμιο) έχει δώσει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα σε αρκετούς ντόπιους, αλλά και τουρίστες να το επισκεφτούν.

Οι τολμηροί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε απόσταση περίπου 2,5 ωρών από το «καυτό» σημείο και συνεχίζουν με τα πόδια.

ifaisteio3


«Όσοι φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από το ηφαίστειο, το κάνουν με δική τους ευθύνη» διευκρινίζει ο Αναστάσης Σεράκης. «Υπήρξε σχετική ανακοίνωση για τις αναθυμιάσεις, οπότε αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, καλό είναι να την λάβει υπόψη του» προσθέτει.

Όμως ο δρόμος προς το ηφαίστειο έχει κι άλλα θέματα. Δεν είναι μόνο το κόστος της εκδρομής (1.400 ευρώ το άτομο), στο οποίο περιλαμβάνεται και η περιήγηση σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Είναι και η υποχρεωτική πενθήμερη καραντίνα, στην οποία τίθενται οι ταξιδιώτες, όσοι δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο.

«Τουλάχιστον, η καραντίνα σε περιορίζει στη πόλη που έχεις επιλέξει να διαμείνεις, οπότε δεν είναι και τόσο άσχημα» εξηγεί ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου. Οι εκδρομείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη φτάνουν αεροπορικώς στην Ισλανδία και έπειτα ακολουθεί road trip στα σημαντικότερα αξιοθέατά της, με πρώτη στάση το ηφαίστειο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σβήνουν σήμερα οι μηχανές των Pitsos και Pipelife

Λιανεμπόριο: Άνοιγμα με περιορισμούς αλλά όχι με click away και click inside

Σάρον Στόουν: «Μου έλεγαν να κάνω σεξ με τους συμπρωταγωνιστές μου για να έχουμε 'καλή χημεία' στις ταινίες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης