Ερντογάν για βανδαλισμούς σε τζαμί στη Λεμεσό: Μας έχουν συνηθίσει οι Ελληνοκύπριοι σε τέτοιες ενέργειες

Ερντογάν για βανδαλισμούς σε τζαμί στη Λεμεσό: Μας έχουν συνηθίσει οι Ελληνοκύπριοι σε τέτοιες ενέργειες

O Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε πρόκληση το περιστατικό στην Επισκοπή στη Λεμεσού όπου κουκουλοφόροι έγραψαν στο τζαμί συνθήματα και ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες

tzami_main_2
Πρόκληση χαρακτηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το περιστατικό στην Επισκοπή στη Λεμεσού όπου κουκουλοφόροι έγραψαν στο τζαμί συνθήματα και ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε επίσης το περιστατικό ζητώντας την σύλληψη των υπευθύνων.

Σε δήλωσή του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής έξω από το τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκων δημοσιογράφων είπε ότι «αυτού του είδους είναι οι ενέργειες δεν είναι καινούριες για μας στην νότια Κύπρο, δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι αυτού του είδους τα πράγματα τα κάνουν πάντα». «Δεν είναι τίποτε άλλο παρά πρόκληση να γίνονται αυτά σε μια περίοδο που πραγματοποιείται Σύνοδος της ΕΕ. Άλλωστε και το υπουργείο εξωτερικών μας έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

kypros_tzami_2


Σε ανακοίνωσή του και το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αναφέρει ότι καταδικάζουν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες 25 Μαρτίου στο Τζαμί της Επισκοπής στη Λεμεσό, προσθέτοντας ότι «σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αυτού το είδους οι προβοκατόρικες ενέργειες είναι προφανές ότι δεν θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».

«Συμφωνούμε με την έκκληση του προέδρου της τδβκ (ψευδοκράτος) Ερσίν Τατάρ, να εντοπιστούν μια ώρα αρχύτερα οι υπεύθυνοι για το περιστατικό και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αναμένουμε το θέμα να ερευνηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του είδους απαράδεκτων πράξεων», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στον ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης - Στο πλευρό του η Τέτα Καμπουρέλη

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid tests στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης