Ριφιφί στο Ψυχικό: Στον ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης - Στο πλευρό του η Τέτα Καμπουρέλη

Ριφιφί στο Ψυχικό: Στον ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης - Στο πλευρό του η Τέτα Καμπουρέλη

«Ο πελάτης μου είναι αθώος» λέει ο δικηγόρος του Βασίλη Γκουρούση - Καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισής του η σύζυγός του - Τι θα υποστηρίξει ο κατηγορούμενος στην απολογία του

dsffsdghjh
Απολογία για τη μεγάλη κλοπή των θυρίδων από τραπεζικό κατάστημα στο Ψυχικό δίνει σήμερα ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης, ο οποίος πριν από λίγο οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Παράλληλα, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε και η σύζυγος του Τέτα Καμπουρέλη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί -για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων- και θα καταθέσει στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα.

Ειδικότερα, ο 58χρονος φέρεται ότι θα υποστηρίξει πως δεν έχει σχέση με τη διάρρηξη των θυρίδων, ενώ θα προσπαθήσει να αποδομήσει το στοιχείο της ύπαρξης του γενετικού υλικού του που βρέθηκε σε μία από τις θυρίδες. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να ορίσει τεχνικό σύμβουλο. Μάλιστα η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται να υποστηρίζει ότι το στίγμα ιδρώτα που εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο και συγκεκριμένα σε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο, όμως όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει ως πειστήριο στη δικογραφία, ούτε έχει κατασχεθεί.

Ευελπίδων Έφτασε ο σύζυγος της Τέτας / Βασίλης Γκουρούσης


Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Βασίλη Σερεμέτη: «Ο πελάτης μου είναι αθώος και θα ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για την πραγματογνωμοσύνη του DNA», ενώ στο πλευρό του 58χρονου κατηγορούμενου βρίσκεται και η σύζυγός του, η γνωστή αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη
Κλείσιμο
DSC_6838_1

Τέτα Καμπουρελη στον ανακριτή

Βασίλης Σερεμέτης υπεράσπιση Γκουρούση

IMG_3660
IMG_3661

Ο αριστοτεχνικός τρόπος του στο άνοιγμα των θυρίδων και το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό του


Ο χώρος του θησαυροφυλακίου στο υπόγειο της τράπεζας του Ψυχικού, όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το protothema.gr, έδωσε στους αναλυτές του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, πλούσια στοιχεία για να ξεσκεπάσουν τον δράστη.

Ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, φέρεται να έδρασε μόνος του και με ένα μεγάλο κατσαβίδι να παραβίασε τέσσερις θυρίδες τυχαία αδειάζοντας το περιεχόμενο τους. Ουσιαστικά, έσπασε με αριστοτεχνικό τρόπο τις γλώσσες, αχρηστεύοντας τις κλειδαριές και στη συνέχεια τις ξανάκλεισε χωρίς να αφήσει εξωτερικά το παραμικρό ίχνος. Το μοιραίο λάθος βέβαια, ήταν ότι στο εσωτερικό μίας εκ των τεσσάρων, άφησε το dna του. Ίχνη ιδρώτα, που ουσιαστικά τον έδωσαν στο πιάτο των διωκτών του. 

Το protothema.gr αποκαλύπτει τις θυρίδες που άνοιξε ο Βασίλης Γκουρούσης

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι τέσσερις θυρίδες που ανοίχτηκαν (οι τρείς στη σειρά και η μια μόνη της), ο χώρος του θησαυροφυλακίου και το άδειο εσωτερικό των θυρίδων.
1
2
3
4

Τα νέα στοιχεία

Η επιλογή των 4 θυρίδων -σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση του οι αναλυτές της Ασφάλειας- έγινε πιθανότατα τυχαία με μοναδικά κριτήρια ότι ήταν διπλά στη θυρίδα που διέθετε ο ίδιος, ενώ ήταν μεγάλων διαστάσεων. Υπέθεσε ότι θα κρύβουν θησαυρούς και έτσι αποφάσισε να της παραβιάσει. Δεν προκύπτει πληροφοριοδότης που να γνώριζε ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες ανήκουν σε τέσσερις γυναίκες εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων και να τον κατηύθυνε στον συγκεκριμένο στόχο. Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας πρώτα εξετάσει και το γεγονός ότι μια εκ των τεσσάρων θυμάτων ήταν πελάτισσα στο ινστιτούτο αισθητικής που διέθετε η σύζυγος του.


th9
th8


Από ό,τι φαίνεται, ο ιδρώτας στο κουτί μιας από τις παραβιασμένες θυρίδες, η μεγάλη τσάντα από laptop, τα βίντεο που τον έχουν πιάσει να κινείται ύποπτα, στρεσαρισμένα και νευρικά λαμβάνοντας μέτρα να μην φανεί το πρόσωπο του φορώντας καπέλο, μάσκα και γάντια, ήταν αυτά που τον «έκαψαν» και τον έδωσαν στο πιάτο των διωκτών του. Μέσα στο 2020 ο 58χρονος, ενοικιαστής και ο ίδιος θυρίδας, είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο κατάστημα περισσότερες από πέντε φορές. Και έτσι, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν ως τον «μακρυχέρη» που έκανε τη μεγάλη αρπαγή από τις τέσσερις θυρίδες που ανήκουν στις κυρίες των βορείων προαστίων και την απόπειρα να λεηλατήσει άλλη μία. Οι αστυνομικοί, τοποθετούν χρονικά τη διάρρηξη τον περασμένο Αύγουστο, για την παραβίαση των θυρίδων χρησιμοποίησε κατσαβίδι ενώ υποστηρίζουν ότι ο θησαυρός βγήκε άμεσα από τα υπόγεια της τράπεζας και δεν έκανε «μετάγγιση» της λείας του σε θυρίδα που διέθετε ο ίδιος στο υποκατάστημα του Ψυχικού.



th3
th7


Ο θησαυρός των θυρίδων

Στη δεύτερη φάση του κύκλου των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού των τεσσάρων θυρίδων της τράπεζας του Ψυχικού αξίας άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να φωτίσουν όλα τα σημεία της περίεργης υπόθεσης.  


th6
th12

Οι αναλυτές εκτιμούν, πως ο Βασίλης Γκουρούσης έχει «σπάσει» το θησαυρό και τον έχει κρύψει σε διαφορετικά σημεία σε σκοπό να τον βγάλει στο εξωτερικό. Έτσι αναζητούν στοιχεία από τα δίκτυα των κλεπταποδόχων για το ενδεχόμενο κάποια από τα πανάκριβα κοσμήματα να έχουν βγει προς πώληση σε συγκεκριμένες χώρες των Βαλκανίων. Μια έρευνα, που αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα, αφού τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ελάχιστα και δεν οδηγούν πουθενά. 

th11
th5


Οι λίστες με το περιεχόμενο των τεσσάρων θυρίδων που έχουν παραδώσει τα θύματα στην Αστυνομία μέσω των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Γιάννη Μαρακάκη, είναι λεπτομερείς και με βάση αυτών κινούνται οι αστυνομικοί.

Την τεχνική εξέταση των θυρίδων πραγματοποίησε ο ειδικός πραγματογνώμονας κ. Γεώργιος Ραυτογιάννης ο οποίος μαζί με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών συνέδραμαν καθοριστικά στη λύση του μυστηρίου.

Ο κ. Ραυτογιάννης
raftogiannis


Ειδήσεις σήμερα: 

Politico: Γιατί ο Μητσοτάκης ήταν ο πιο τυχερός ηγέτης της συνόδου

Θωμαΐδης: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα

Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στην Πάτρα - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης